Bitwise voorspelt: Bitcoin schiet naar $80.000 en stablecoins worden groter dan Visa in 2024

Home » Nieuws » Bitwise voorspelt: Bitcoin schiet naar $80.000 en stablecoins worden groter dan Visa in 2024

Bitwise Asset Management heeft een reeks voorspellingen gedaan voor het jaar 2024. Deze prognoses omvatten een aanzienlijke stijging van de Bitcoin (BTC) prijs, die naar verwachting de $80.000 dollar zal bereiken, en een opvallende groei van stablecoins, die naar verwachting meer financiële transacties zullen faciliteren dan de betaalgigant Visa.

ETF’s en halving

Ryan Rasmussen, senior crypto onderzoeksanalist bij Bitwise, benadrukt twee sleutelfactoren die ten grondslag liggen aan deze optimistische visie op Bitcoin: de verwachte lancering van een spot Bitcoin ETF in het begin van 2024 en de geplande halvering van de nieuwe Bitcoin voorraad tegen het einde van april dat jaar. Deze ontwikkelingen worden gezien als belangrijke katalysatoren voor de prijsstijging van Bitcoin.

De verwachting is dat deze ETF’s samen 1% van de $7,2 biljoen Amerikaanse ETF-markt zullen vangen, wat neerkomt op $72 miljard aan beheerd vermogen in de komende vijf jaar. Bitwise is actief bezig met het verkrijgen van goedkeuring voor een spot Bitcoin ETF van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Naast de focus op Bitcoin, benadrukt Bitwise ook de verwachte opmars van stablecoins. De voorspelling is dat in 2024 stablecoins in totaal meer transacties zullen verwerken dan Visa. Stablecoins hebben een aanzienlijke groei doorgemaakt met een marktkapitalisatie van $137 miljard in de afgelopen vier jaar.

Een laatste voorspelling van Bitwise betreft Coinbase. Rasmussen voorspelt een verdubbeling van de omzet van Coinbase, wat de Wall Street-projecties minstens tien keer zou overtreffen. Deze optimistische kijk is gebaseerd op historische trends, waarbij Coinbase hogere handelsvolumes ervaart tijdens bullish marktfasen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme