Sterke afname in verliezen door crypto hacks in 2023, volgens nieuw rapport

Home » Nieuws » Sterke afname in verliezen door crypto hacks in 2023, volgens nieuw rapport

In 2023 is het totale bedrag dat gestolen is door crypto hacking meer dan gehalveerd, ondanks een bijna constant aantal hacks. Dit meldt TRM Labs in een recent gepubliceerd rapport.

Diefstal en hacks

Hackers hebben tot november 2023 ongeveer $1,7 miljard weten te ontvreemden, een aanzienlijke daling ten opzichte van de bijna $4 miljard verloren in 2022. Deze afname wordt toegeschreven aan verbeterde beveiligingsmaatregelen in de sector, versterkte wetshandhaving en nauwere samenwerking binnen de industrie.

Infrastructuuraanvallen vormden nog steeds de meest voorkomende bron van crypto diefstal in 2023, goed voor bijna 60% van de totale verliezen. De meest verwoestende aanvallen betroffen hackers die privésleutels van crypto systemen compromitteerden, waardoor ze fondsen konden stelen of handel manipuleren.

TRM Labs waarschuwt ondanks de daling van het aantal crypto hacks wel dat de opkomst van een nieuwe, geavanceerde dreiging de daling van het aantal hacks snel kan omkeren.

In november 2023 werden verschillende crypto projecten aangevallen, variërend van protocolhacks tot phishingcampagnes. Aanvallen op Poloniex, HTX, Heco Bridge, KyberSwap en Kronos Research leverden hackers in één maand $290 miljoen op. De getroffen platforms omvatten drie entiteiten gerelateerd aan Justin Sun: HTX, Heco Bridge en Poloniex.

Verder werd in november 2023 $27 miljoen uit een crypto portemonnee gedraineerd in een eenmalige hack, en werd de X-rekening van het Ethereum (ETH) layer-2-netwerk Loopring geïnfiltreerd door phishing-oplichters. Dit incident duurde bijna de hele dag op 20 november voordat het team van Loopring malafide links die een nep LRC-token airdrop promootte, kon stoppen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme