HTX exchange van Justin Sun in zwaar weer met $258 miljoen uitstroom na hack

Home » Nieuws » HTX exchange van Justin Sun in zwaar weer met $258 miljoen uitstroom na hack

HTX Exchange, voorheen bekend als Huobi en nauw verbonden met Tron-oprichter Justin Sun, bevindt zich in een turbulente periode na het rapporteren van een aanzienlijke uitstroom van $258 miljoen dollar sinds de herstart van de beurs op 25 november.

Deze ontwikkeling volgt op een ernstige beveiligingsinbreuk die de beurs dwong tot een tijdelijke stopzetting van opnames en stortingen, met een verlies van $30 miljoen aan crypto-tokens.

Onzekerheid

Deze financiële uitstroom heeft twijfels gewekt over de stabiliteit van HTX, die ondanks een gemiddeld handelsvolume van $1,6 miljard in de laatste 24 uur, te kampen heeft met veel onzekerheid. De gegevens, gepubliceerd door DefiLlama, wijzen op een groeiend wantrouwen onder de gebruikers van HTX, aangewakkerd door de recente hacks.

Naast HTX zijn ook andere door Sun gelinkte entiteiten, zoals de Poloniex-beurs en de HECO Bridge, getroffen door beveiligingsinbreuken in november, wat leidde tot een misbruik van circa $200 miljoen in cryptocurrencies. Deze incidenten versterken de bezorgdheid over de beveiliging en betrouwbaarheid van deze platforms.

HTX’s reserves, gedomineerd door Bitcoin (BTC) en TRX, de token van Tron, lijken niet voldoende te zijn om het vertrouwen te herstellen. De TRX-token is zelf ook onderwerp van discussie geweest, met beschuldigingen van marktmanipulatie door Sun, iets wat hij via X als ‘ongegrond’ bestempelde.

November was de slechtste maand voor crypto-diefstal in 2023, waarbij hackers en andere kwaadwillende figuren met $363 miljoen aan illegaal verkregen digitale activa aan de haal gingen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme