Bitcoin beleggers in paniek: $4 miljard verkocht in slechts twee dagen

Home » Nieuws » Bitcoin beleggers in paniek: $4 miljard verkocht in slechts twee dagen

Volgens de laatste on-chain gegevens van Glassnode, een toonaangevend on-chain analysebedrijf, hebben Bitcoin (BTC) speculanten in paniek gereageerd op de correctie van de Bitcoin prijs richting $40.000.

Verkooprecord

Op 12 december alleen al hebben kortetermijnhouders (STH’s), die hun Bitcoin 155 dagen of minder in bezit hebben, meer dan $2 miljard aan Bitcoin verkocht. Deze aanzienlijke verkoopactiviteit van STH’s werd gevolgd door een nog grotere transactie van $2,08 miljard de volgende dag.

Deze week werd Bitcoin geconfronteerd met zijn grootste eendaagse prijsdaling in 2023, op een bepaald moment bedroeg deze daling maar liefst 8,1%. Als reactie hierop hebben veel investeerders besloten hun investeringen in Bitcoin terug te schroeven, wat wijst op groeiende twijfels en onzekerheden met betrekking tot de toekomstige ontwikkelingen op de crypto markt.

Deze trend van verkoop door STH’s markeert een nieuw 18-maanden verkooprecord. De laatste keer dat een dergelijke eendaagse verkoop van meer dan $2 miljard werd geregistreerd, was in juni 2022 als reactie op de ineenstorting van blockchain bedrijf Celsius.

Analyses van Glassnode onthullen ook meerdere indicatoren die erop wijzen dat kortetermijnhouders mogelijk hun interesse in de aanhoudende bull markt verliezen. Dit kan wijzen op een mogelijke verandering in hun investeringsstrategie. Het nemen van winst rond de recente 19-maanden hoogtepunten van Bitcoin, dichtbij de $45.000, wordt door onderzoekers als “belangrijk” beschouwd, wat zou kunnen duiden op een potentiële verzadiging van de vraag en een begin van marktuitputting.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme