Three Arrows mede-oprichter Su Zhu ondervraagd in Singapore, binnenkort vrijgelaten uit gevangenis

Home » Nieuws » Three Arrows mede-oprichter Su Zhu ondervraagd in Singapore, binnenkort vrijgelaten uit gevangenis

Su Zhu, mede-oprichter van het failliete crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, staat centraal in een rechtbank in Singapore. Hij wordt ondervraagd over het ineenstorten van het fonds, een belangrijk moment voor curatoren in hun streven om miljarden dollars aan verloren fondsen te recupereren.

Geen commentaar

Su Zhu, die op 29 september in Singapore werd gearresteerd en vervolgens vier maanden gevangen zat wegens niet-medewerking aan het liquidatieproces, staat gepland om deze maand te worden vrijgelaten. Opvallend is dat de oprichters van 3AC al bezig zouden zijn met het opzetten van een nieuwe crypto exchange genaamd GTX.

Tijdens de tweedaagse rechtszitting deze week, werd Zhu ondervraagd door Teneo, de aangestelde curator. Advocaten van Teneo zochten informatie over het falen van het fonds en de locatie van de activa. Zhu erkende de ondervraging en verscheen in het Hooggerechtshof, terwijl zijn juridisch vertegenwoordiger, de rechtbank en de gevangenisdienst zich onthielden van commentaar. Een woordvoerder van Teneo weigerde commentaar te geven.

In 2022 stortte Three Arrows in door mislukte leveraged weddenschappen, wat bijdroeg aan een neergang van de $2 biljoen cryptocurrency-markt en een reeks ineenstortingen in de sector veroorzaakte.

Zhu en mede-oprichter Kyle Davies worden door curatoren beschuldigd van onvoldoende samenwerking met het onderzoek. De curatoren proberen $1,3 miljard van Zhu en Davies terug te vorderen, terwijl Teneo schat dat schuldeisers in totaal ongeveer $3,3 miljard verschuldigd zijn.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme