Bitcoin wankelt na Powell’s toespraak, maar analisten zien herstel boven $90.000

Home » Nieuws » Bitcoin wankelt na Powell’s toespraak, maar analisten zien herstel boven $90.000

De Bitcoin (BTC) koers kreeg gisteren een flinke tegenslag te verwerken na de persconferentie van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Powell’s opmerkingen over de renteverlagingen, waarbij hij aangaf dat er waarschijnlijk slechts één verlaging zou plaatsvinden dit jaar in plaats van de verwachte drie, hebben de vooruitzichten op renteverlagingen somberder gemaakt.

De strenge toon van de Fed-voorzitter leidde tot een daling van de Bitcoin koers terug tot het kritieke steunniveau van $67.000, ondanks een eerdere stijging tot net onder de $70.000 dollar door positiever dan verwachte Amerikaanse consumentenprijsindexcijfers.

Analist blijft optimistisch ondanks economische tegenwind

Ondanks de negatieve macro-economische vooruitzichten, blijft de bekende crypto-analist CryptoCon optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Op het socialmediaplatform X deelde hij zijn visie dat de Bitcoin koers spoedig zal stijgen tot boven de $90.000. Zijn voorspelling is gebaseerd op het zogenaamde ‘Magic Bands’ model, dat gebruik maakt van eerdere cyclische pieken en bodems om toekomstige prijzen te voorspellen.

cryptocon bitcoin 91.539 dollar
Bron: CryptoCon op X.

Volgens dit model bevindt bitcoin zich momenteel in weerstand binnen niveau 2,5. Echter, CryptoCon verwacht dat zodra Bitcoin deze consolidatieperiode doorbreekt, het niveau 3 zal bereiken op $91.539, met een uiteindelijk doel van $123.832 dollar.

Reactie van de markt op Fed-beleid

De uitspraken van Powell worden als een stap in de goede richting gezien, maar benadrukken ook de noodzaak van meer consistente data om te kunnen vertrouwen op het bereiken van de inflatiedoelstelling van 2%. Deze voorzichtige benadering, bedoeld om de inflatie niet opnieuw te laten pieken, heeft zijn weerslag op de markt. De Bitcoin koers, die aanvankelijk reageerde met een stijging na de publicatie van de lagere inflatiecijfers, zag deze winst snel tenietgedaan na de toespraak van Powell.

De markt blijft dus gespannen en reactief op uitspraken van de Fed, wat de volatiliteit van Bitcoin verder beïnvloedt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme