Bitcoin prijs op Binance kortstondig naar $420.000 door fout

Home » Nieuws » Bitcoin prijs op Binance kortstondig naar $420.000 door fout

De prijs van Bitcoin (BTC), gekoppeld aan de stablecoin Tether (USDT), steeg op de cryptocurrency beurs Binance plotseling bijna tien keer omhoog. Op 29 december steeg de prijs van het BTC/USDT perpetuele contract op Binance van $42.000 naar $420.000.

Fout in grafiek

Deze stijging trok de aandacht, met name toen verscheidene gebruikers de enorme daling in de grafiek opmerkten van $420.000 terug naar de reguliere marktprijs van rond de $42.000. Volgens de Chinese journalist Colin Wu gebeurde deze prijssprong op de cryptocurrency beurs Binance.

De voormalig CEO van het platform, Changpeng Zhao, heeft aangegeven dat de oorzaak van deze prijsstijging te wijten was aan een probleem met de weergave van de grafiek. Een soortgelijk probleem deed zich eerder ook al voor in september.

Het team van Binance bevestigde later eveneens het bestaan van een fout en benadrukte dat zij bezig zijn met het oplossen van dit probleem. Zij verzekeren dat de handelsactiviteiten normaal doorgingen en niet beïnvloed werden door dit incident.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme