Coinbase insiders verkopen COIN, $120 miljoen aandelen verkocht

Home » Nieuws » Coinbase insiders verkopen COIN, $120 miljoen aandelen verkocht

Er is sprake van een massale verkoop van Coinbase (COIN) aandelen door insiders, waarbij meer dan $120 miljoen aan COIN-aandelen van de hand zijn gedaan.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot geruchten over mogelijke insiderhandel door medewerkers van Coinbase.

Top-medewerkers verkopen COIN

Volgens Insider Alerts en berichten op sociale media heeft Chief People Officer van Coinbase, Brock Lawrence J., 104.767 aandelen verkocht voor ongeveer $18,36 miljoen. Medeoprichter Frederick Ernest Ehrsam III heeft ook een aanzienlijk aantal aandelen verkocht, waaronder 43.675 aandelen op 28 december voor $7,70 miljoen en 97.836 aandelen op 21 december voor $15,49 miljoen.

Deze verkoopactiviteiten door topfunctionarissen, waaronder CEO Brian Armstrong en CFO Alesia J. Haas, hebben plaatsgevonden in een periode waarin het aandeel Coinbase een flinke waardestijging heeft doorgemaakt, met een jaarlijkse groei van 480%. Desondanks blijft de huidige koers van $185,2 onder het recordniveau van $342,9 uit november 2021.

De situatie wordt nog complexer door de acties van Ark Invest, het vermogensbeheerbedrijf van Cathie Wood, dat in dezelfde periode aanzienlijke hoeveelheden COIN-aandelen heeft verkocht.

In de laatste maand heeft Ark Invest voor meer dan $200 miljoen aan Coinbase-aandelen van de hand gedaan, mogelijk in afwachting van de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het Coinbase-aandeel is in het afgelopen jaar met ruim 400% gestegen en verhandelt op het moment van schrijven om en nabij de hoogste koers van het jaar.

De oorzaak van deze stijging is mogelijk vanwege de prijsstijging van Bitcoin, waardoor mensen weer meer geïnteresseerd raken in cryptocurrency’s.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme