Bitcoin herstelt zich boven $43.000: ETF goedkeuring door SEC brengt optimisme

Home » Nieuws » Bitcoin herstelt zich boven $43.000: ETF goedkeuring door SEC brengt optimisme

Op maandag zag het ernaar uit dat Bitcoin (BTC) in de rode cijfers zou duiken. Zeker in de ochtenduren hadden Bitcoin bulls de grootste moeite om de $41.000 vast te houden, en velen vreesden dat zelfs een aftocht tot onder de $40.000 mogelijk was.

Rond 15:00 begon de koers echter weer te stijgen, en deze groei zette de hele avond door. Het gevolg is dat Bitcoin nu weer ‘terug’ is boven de $43.000. Belangrijk nieuws over spot Bitcoin ETF’s gaf het startschot voor de snelle groei.

BlackRock dichtbij goedkeuring ETF

De algemene verwachting is dat de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) van plan is om in het begin van januari (naar verluidt rond de 10e) een eerste serie spot Bitcoin ETF aanvragen goed te keuren. 

Van BlackRock is bekend dat zij in de race zijn om als eerste een ETF rondom de grootste cryptomunt te lanceren. Zo mocht het team achter deze plannen deze week voor de vierde keer langskomen om met de SEC in gesprek te gaan, en dit lijkt niet vruchteloos te zijn. Gisteren werd bekend dat de aanvraag van de grote vermogensbeheerder een eigen ticker heeft gekregen, IBIN. 

Bovendien blijkt nu ook uit de toegevoegde amendementen in de aanvraag dat de spot Bitcoin ETF van BlackRock ‘cash only’ zal zijn, en dus geen backing vanuit crypto zal kennen. Eerder liet ook Valkyrie weten dat haar aanvraag ‘cash only’ is. Eric Balchunas, analist van Bloomberg, was dan ook duidelijk in zijn conclusie op X: ,,That’s a wrap”. Die spot Bitcoin ETF gaat er komen.

Speculeren over de toekomst met ETF’s

Dit nieuws betekent niet dat we de goedkeuring van één of meerdere Bitcoin ETF’s nog voor het nieuwe jaar moeten verwachten. Wel is door dit nieuws de goedkeuring een stap dichterbij gekomen, en lijkt het bijzonder onwaarschijnlijk dat deze beursproducten volgend jaar niet gelanceerd zullen worden.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de komst van Spot Bitcoin ETF’s grote, positieve, gevolgen zal hebben voor de Bitcoin koers. Zo voorspelt bijvoorbeeld Adam Back, CEO van Blockstream, dat mede door de komst van ETF’s de Bitcoin koers kan stijgen naar $100.000 in 2024. Ook Jan van Eck, directeur van de gelijknamige vermogensbeheerder, is uitgesproken positief. Hij voorziet binnen twaalf maanden een nieuwe all time high voor Bitcoin.

Tegelijkertijd waarschuwen enkele analisten ook voor al te veel optimisme: zo waarschuwt DonAlt dat het mogelijk is dat investeerders alvast een voorschot nemen op de goedkeuring, en nu alvast Bitcoin inslaan. Op het moment dat het zo ver is, zal de verwachte groei vervolgens uitblijven, en de prijs juist kelderen.

Het staat in ieder geval vast dat het nieuws rondom de aanvraag van BlackRock voor positiviteit rondom Bitcoin heeft gezorgd. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme