Adam Back voorspelt: Bitcoin kan $100.000 bereiken in 2024 door ETF’s en halving

Home » Nieuws » Adam Back voorspelt: Bitcoin kan $100.000 bereiken in 2024 door ETF’s en halving

Adam Back, CEO van Blockstream en een erkend pionier in de crypto wereld, voorspelt dat Bitcoin (BTC) in 2024 mogelijk de $100.000 dollar kan bereiken.

In een interview met Cointelegraph werpt hij licht op hoe de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en het oplossen van recente systeemfouten in het crypto systeem de waarde van Bitcoin aanzienlijk kunnen opdrijven.

Optimistisch over Bitcoin

Bitcoin heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met een aanzienlijke daling in waarde, beïnvloed door externe factoren zoals de COVID-19 pandemie, inflatie en regionale conflicten. De aanstaande halvering van de mining-beloning, die daalt van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wordt gezien als een mogelijk keerpunt. Deze gebeurtenis, die plaatsvindt na elke 210.000 blocks, heeft in het verleden aanzienlijke prijsstijgingen teweeggebracht en kan opnieuw een belangrijke rol spelen.

Back benadrukt de invloed van recente gebeurtenissen op de markten en het beheer van investeringsportefeuilles, waarbij beleggingsmanagers vaak gedwongen werden om liquide activa zoals Bitcoin te verkopen. Hij gelooft echter dat de meeste van deze uitdagingen grotendeels achter de rug zijn.

Back is optimistisch over de koers van Bitcoin in de volgende bullmarkt, voorspellend dat deze de $100.000 kan bereiken, misschien zelfs al in 2024. Zijn vertrouwen wordt versterkt door het feit dat Bitcoin in december 2023 meerdere keren de $44.000 aantikte, wat suggereert dat zijn voorspelling binnen bereik ligt.

Een belangrijk element in deze voorspelling is de potentiële goedkeuring van verschillende spot Bitcoin ETF-aanvragen door de SEC. Marktanalisten hebben hoge verwachtingen van deze goedkeuringen in begin 2024. De introductie van spot Bitcoin ETF’s zou een grote instroom van institutioneel kapitaal in Bitcoin kunnen betekenen, wat mogelijk de waarde naar $100.000 stuwt. Back benadrukt dat deze ETF’s een belangrijke toegangspoort vormen voor traditionele financiële instellingen, zoals grote fondsmanagers, om te investeren in Bitcoin.

De koers van Bitcoin is sinds het begin van dit jaar met ruim 100% gestegen. Beleggers, investeerders en speculanten verwachten dat de mogelijke goedkeuring van de langverwachte spot Bitcoin trading ETF, zal zorgen dat de prijs van Bitcoin in de komende jaren flink zal stijgen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme