Binance treft schikking van $2,7 miljard met CFTC na beschuldigingen van illegale handel

Home » Nieuws » Binance treft schikking van $2,7 miljard met CFTC na beschuldigingen van illegale handel

Cryptocurrency exchange Binance heeft een schikkingsovereenkomst bereikt ter waarde van $2,7 miljard dollar met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Deze schikking is het gevolg van beschuldigingen dat het bedrijf illegale crypto transacties toestond en niet adequaat anti witwasmaatregelen implementeerde.

In strijd met regelgeving CFTC

De schikking, goedgekeurd door een federale rechter in december, vereist dat Binance een civiele boete van $1,35 miljard dollar betaalt en $1,35 miljard dollar aan vermeend onrechtmatig verkregen handelsvergoedingen, verdiend aan Amerikaanse klanten, terugbetaalt.

Changpeng Zhao, de oprichter en voormalig CEO van Binance, zal ook persoonlijk $150 miljoen dollar betalen als onderdeel van de overeenkomst.

Uit het onderzoek bleek dat Binance actief zaken deed met handelaren uit de Verenigde Staten, ondanks dat het zich bewust was dat zijn cryptocurrency aanbiedingen in strijd waren met de regelgeving van de CFTC. “Binance, onder leiding van Zhao, zocht actief klanten in de Verenigde Staten, waaronder kwantitatieve handelsfirma’s, die rechtstreeks transacties in digitale activa aangingen op het Binance-platform,” verklaarde de CFTC.

Als onderdeel van de schikking heeft Binance toegezegd substantiële wijzigingen in zijn corporate governance-beleid aan te brengen, waaronder het opzetten van een onafhankelijk bestuur.

Vorige maand kondigden federale agentschappen, waaronder het ministerie van Justitie, aan dat ze gezamenlijk een schikking van $4,3 miljard dollar hadden bereikt over strafrechtelijke aanklachten tegen Binance in verband met anti witwaspraktijken en schendingen van sancties.

Na het onderzoek trad Zhao terug als CEO van Binance en nam hij vorige week ontslag als voorzitter van Binance.US, het Amerikaanse handelsplatform van het bedrijf. Hoewel Zhao nog steeds een financieel belang heeft in Binance, heeft hij geen leiderschaps- of bestuursrol meer bij Binance.US, dat onafhankelijk opereert van de wereldwijde crypto beurs.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme