Nieuwe FCA-regels dwingen Revolut tot pauzeren van crypto transacties voor zakelijke klanten

Home » Nieuws » Nieuwe FCA-regels dwingen Revolut tot pauzeren van crypto transacties voor zakelijke klanten

Neobank Revolut heeft aangekondigd tijdelijk de aankoop van cryptocurrencies op zijn zakelijke platform in het Verenigd Koninkrijk op te schorten, als reactie op de nieuwe regelgeving van de Financial Conduct Authority (FCA).

Volgens een media rapport en een e-mail aan klanten zal deze wijziging ingaan op 3 januari van het nieuwe jaar. De e-mail vermeldde alleen de aankoop van crypto, wat impliceert dat het aanhouden en verkopen van crypto ononderbroken kan doorgaan.

Nieuwe vereisten

De tijdelijke pauze is nodig om Revolut meer tijd te geven om te voldoen aan de nieuwe FCA-regels voor het promoten van crypto, die van kracht worden op 8 januari 2024. In een bericht dat gereproduceerd werd in een X (voorheen Twitter) post, liet Revolut Business klanten weten: “We moeten ons huidige zakelijke crypto-aanbod aanpassen om ervoor te zorgen dat aan alle nieuwe vereisten wordt voldaan.”

Revolut is het laatste van verschillende bedrijven die worden beïnvloed door de FCA-regels, die door de toezichthouder zelf als “streng” worden beschreven. De regels, aangekondigd in juni, zijn bedoeld om crypto-advertenties in lijn te brengen met andere hoogrisico-investeringsproducten.

Onder de nieuwe vereisten vallen onder andere waarschuwingen aan klanten over het risicovolle karakter van crypto-investeringen, een verbod op bonussen voor het doorverwijzen van nieuwe klanten, en een “afkoelperiode” die het plaatsen van orders door nieuwe investeerders vertraagt.

De deadline van 8 januari is een verlenging van 8 oktober, nadat duidelijk werd dat er problemen waren met de naleving. In september merkte de FCA al op dat de betrokkenheid van veel crypto bedrijven laag was. Op 25 oktober had de FCA al meer dan 200 overtredingen van de regels geregistreerd en in november werd extra richtlijnen over de regels uitgegeven.

In september kondigde Bybit aan dat het de Britse markt zou verlaten. Binance staakte in oktober de klantenwerving in het land nadat zijn compliance-partner, Rebuildoingsociety.com, in strijd met de regels handelde.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme