Bitcoin en Ethereum ETN’s sinds vandaag verhandelbaar op London Stock Exchange

Home » Nieuws » Bitcoin en Ethereum ETN’s sinds vandaag verhandelbaar op London Stock Exchange

Op de London Stock Exchange (LSE) zijn vanaf vandaag nieuwe Exchange-Traded Notes (ETN’s) voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) beschikbaar. Deze stap volgt op de goedkeuring door de Britse Financial Conduct Authority (FCA), die vorige week het groene licht gaf voor de lancering van dergelijke fondsen.

Het Verenigd Koninkrijk volgt hiermee het voorbeeld van de Verenigde Staten en markeert een grote stap in de wereldwijde acceptatie van cryptocurrencies.

Lancering en goedkeuring van ETN’s

De LSE had eerder aangekondigd op 25 mei Bitcoin en Ethereum ETN’s te gaan lanceren. Vanaf 8 april waren aanvragen voor deze financiële producten ingediend bij de FCA. De toezichthouder keurde uiteindelijk drie ETN-aanvragen goed van WisdomTree, 21Shares en Invesco, wat de weg vrijmaakte voor de notering van deze fondsen vanaf vandaag.

21Shares en WisdomTree gaven gehoor aan deze aankondiging en maakten vandaag hun debuut op de beurs. 21Shares lanceerde vier nieuwe fysiek gedekte crypto-ETN’s, waaronder de 21Shares Bitcoin ETN en de 21Shares Ethereum Staking ETN. WisdomTree concurreert met twee fysiek gedekte ETN’s: WisdomTree Physical Bitcoin en WisdomTree Physical Ethereum.

bitcoin magazine london stock exchange 28 mei 2024 tweet
Bron: |Bitcoin Magazine op X.

Verschil tussen ETN en ETF

Hoewel een ETN vergelijkbaar is met een Exchange-Traded Fund (ETF), bezitten beleggers bij een ETN niet direct de onderliggende activa, maar een schuldbewijs dat afhankelijk is van de uitgever. Dit maakt een ETN in wezen vergelijkbaar met een obligatie. Dergelijke producten zijn aantrekkelijk vanwege hun eenvoud in handel en afwikkeling, vergelijkbaar met reguliere aandelen.

Beperkingen voor particuliere beleggers

De nieuwe producten op de Londense beurs zullen vanwege regelgeving alleen beschikbaar zijn voor professionele en institutionele beleggers.

Sinds 2021 is er een verbod op handel in cryptoderivaten door particulieren in het VK. Volgens Alex Pollak, hoofd van de UK-operaties voor 21Shares, zou een eventuele opheffing van dit verbod een game-changer zijn voor de markt.

Internationale ontwikkelingen

De goedkeuring van deze ETN’s in het VK volgt op nieuwe ontwikkelingen in de Verenigde STaten, waar enkele maanden geleden de eerste spot Bitcoin ETF’s werden gelanceerd.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vorige week ook acht aanvragen voor Ethereum spot ETF’s goedgekeurd, waaronder die van 21Shares in samenwerking met ARK Invest.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme