ENS kondigt plannen aan voor layer-2 overstap ter verbetering van transactiesnelheid

Home » Nieuws » ENS kondigt plannen aan voor layer-2 overstap ter verbetering van transactiesnelheid

ENS Labs heeft ENSv2 voorgesteld, een ingrijpende upgrade voor de Ethereum Name Service die de dienst overzet naar een Layer 2 netwerk.

Deze stap is gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid en het verlagen van de gasprijzen door kernfunctionaliteiten van het Ethereum (ETH) hoofdnetwerk naar een Layer 2 keten over te brengen. Deze upgrade belooft gebruikers aanzienlijk lagere transactiekosten.

Selectie van het Layer 2 netwerk

Op dit moment heeft ENS Labs nog geen specifieke stack of Layer 2 netwerk gekozen voor de migratie. Zodra de migratie echter voltooid is, zal dit netwerk dienen als het nieuwe platform voor gebruikersinteracties met ENS.

Nieuwe registratiesystemen en verbeterde gebruikerservaring

De upgrade stelt ook een nieuw “hiërarchisch registersysteem” voor, voor een effectiever beheer van .eth domeinnamen. Dit systeem omvat mogelijkheden voor het beheren van subdomeinen en het configureren van resolvers. “ENSv2 zal een hiërarchisch registersysteem introduceren voor het beheer van .eth-namen. Naamhouders krijgen toegang tot een uniek naamregister, waar ze subdomeinen kunnen beheren en resolvers kunnen configureren,” zei Nick Johnson, oprichter en hoofdontwikkelaar van ENS Labs.

ens ensv2 tweet
Bron: ens.eth.

Impact op de Web3-wereld en multi-chain interoperabiliteit

ENS voorziet primair in de .eth-naamservice, een eenvoudiger alternatief voor traditionele, lange Ethereum-adressen. Tot op heden zijn er meer dan twee miljoen .eth-namen geregistreerd op het hoofdnet; Coinliners heeft ook een eigen .eth adres, namelijk Coinliners.eth. De ENSv2 upgrade kan de multi-chain interoperabiliteit verbeteren, waardoor de bruikbaarheid en het bereik van ENS over verschillende blockchain-ecosystemen wordt uitgebreid.

Eskender Abebe, hoofd van product en strategie bij ENS Labs, benadrukte dat de release van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, die Layer 2-netwerken aanzienlijk goedkoper maakte via blobtransacties, een belangrijke motivator was voor de ENS upgrade. “De release van EIP4844 heeft Layer 2-netwerken gebaseerd op Ethereum veel betaalbaarder en schaalbaarder gemaakt, wat een grote drijfveer was voor het voorstel van ENS,” zei Abebe.

Conclusie en toekomstige uitdagingen

Het team van ENS Labs benadrukt dat het belangrijk is om bij te blijven met de ontwikkelingen in de bredere Web3-wereld. De migratie van het protocol naar een Layer 2-netwerk zal niet alleen de schaalbaarheid verbeteren en de kosten verlagen, maar ook de gebruikerservaring optimaliseren, waardoor .eth-namen gemakkelijker toegankelijk worden voor wereldwijde gebruikers.

Dit is cruciaal gezien de uitdagingen van netwerkcongestie op het Ethereum hoofdnetwerk, die de transacties van gebruikers beïnvloedt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme