ESMA stelt strenge rapportage-eisen voor MEV binnen cryptosector

Home » Nieuws » ESMA stelt strenge rapportage-eisen voor MEV binnen cryptosector

De Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) heeft de Maximale Haalbare Waarde (MEV) aangewezen als een duidelijk voorbeeld van illegaal marktmisbruik onder haar voorgestelde technische normen voor de regulering van Markets in Crypto-Assets (MiCA).

Deze aanpak benadrukt het streven van de EU om geavanceerde vormen van marktmanipulatie binnen de snel evoluerende crypto-sector aan te pakken.

Belangrijke implicaties voor de cryptosector

Volgens Patrick Hansen, een prominente commentator op het gebied van cryptoreguleringen, zullen bijna alle gereguleerde cryptobedrijven in de EU, waaronder crypto beurzen en makelaars, gevallen van MEV moeten detecteren en rapporteren via uitgebreide “verdachte transactie- of order rapporten” (STORs). Het sjabloon voor een ESMA STOR beslaat alleen al zes pagina’s.

Hansen benadrukte de mogelijke uitdagingen met betrekking tot het beheersbaar rapporteren van elke afzonderlijke instantie van MEV, gezien de complexiteit en frequentie waarmee MEV voorkomt.

patrick hansen tweet x
Bron: Patrick Hansen op X.

Samenwerkende handhavingsbenadering

De voorgestelde normen van ESMA suggereren een samenwerkende aanpak voor handhaving, waarbij autoriteiten zowel binnen als buiten de EU worden aangespoord om samen te werken bij het sanctioneren van marktmisbruik.

Dit betekent dat betrokkenen bij MEV niet alleen onderzoeken en handhavingsacties van EU-regulatoren kunnen verwachten, maar ook van internationale autoriteiten.

Raadpleging en feedback

Het raadplegingspakket, onderdeel van ESMA’s voortdurende inspanningen om de implementatie van MiCA te verfijnen, omvat een breed scala aan technische normen gericht op het verbeteren van de marktintegriteit en het beschermen van beleggers.

Hansen benadrukte het belang van deelname van belanghebbenden aan het consultatieproces en merkte op dat feedback van direct betrokkenen bij MEV en andere crypto-activiteiten cruciaal is voor het ontwikkelen van effectieve en praktische regelgevende maatregelen. E

SMA heeft 25 juni vastgesteld als deadline voor belanghebbenden om hun feedback op de ontwerpnormen in te dienen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme