Bitcoin dreigt te dalen tot $50.000 dollar, aldus 10x Research

Home » Nieuws » Bitcoin dreigt te dalen tot $50.000 dollar, aldus 10x Research

Volgens de meest recente analyses van 10x Research is de Bitcoin (BTC) koers klaar om onder de $57.000 dollar te zakken, een daling vanaf de $60.000 die op 4 juli werd opgetekend.

Deskundigen waarschuwen dat deze scherpe daling slechts het begin kan zijn en mogelijk verder zakt naar $50.000. Markus Thielen, een analist bij 10x Research, licht toe dat gegevens van begin juni al wezen op een overgekochte markt die rijp was voor correctie.

Invloed op beleggers

De plotselinge daling van 5,44% in de Bitcoin prijs heeft aanzienlijke impact gehad op het sentiment van investeerders en de marktliquiditeit. Dit wordt weerspiegeld in een daling van de marktkapitalisatie van Bitcoin tot $1,1 miljard en een stijging van 57% in het handelsvolume.

Door de belangrijke grens van $60.000 te doorbreken, die cruciaal is voor Bitcoin miners en kopers van spot Bitcoin ETF’s, voorspelde het rapport van 10x Research een versnelling in de prijsdaling doordat de steun afbrokkelt en verkopers haastig op zoek gaan naar liquiditeit.

bitcoin koers in de afgelopen 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Lange-termijn houders nemen winst

Een analyse van IT Tech wijst uit dat de neerwaartse trend mede wordt veroorzaakt door langdurige houders die aanzienlijke winsten verzilveren. Op 3 juli overschreed de Spent Output Profit Ratio (SOPR) van langdurige houders een waarde van 10, wat aangeeft dat de Bitcoin werd verkocht voor ten minste 10 keer de oorspronkelijke aankoopprijs.

Langetermijn BTC-houders, die hun bezit typisch tussen vijf en zeven jaar vasthouden, hebben bijgedragen aan de verkoopdruk op de markt.

Marktstemming en verkoopstromen

De grote verschuiving in marktsentiment, waarbij de aankoopstromen opdrogen terwijl de verkoopstromen versnellen, wordt benadrukt door 10x Research. Deze verandering komt samen met de verwachte Mt. Gox terugbetalingen van $8,5 miljard dollar aan Bitcoin, die vanaf juli zouden beginnen.

Volgens het rapport van 10x Research zijn, na het doorbreken van de $60.000 steun, “alleen slecht geïnformeerde handelaren bereid hier te kopen”.

Vooruitzichten en risicobeheer

10x Research blijft voorzichtig over de Bitcoin prijs en adviseert handelaren om risicobeheer te prioriteren ter voorbereiding op aanhoudende volatiliteit.

“We waarschuwden dat dit niet het moment is om zelfgenoegzaam te zijn,” benadrukt het rapport, wijzend op de risico’s van verdere dalingen en de noodzaak voor strategisch handelen in deze onzekere tijden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme