Bitcoin zakt onder $59K terwijl ‘buy the dip’ oproepen verdubbelen

Home » Nieuws » Bitcoin zakt onder $59K terwijl ‘buy the dip’ oproepen verdubbelen

De prijs van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur onder de $60.000 dollar gezakt, de tweede keer in vier maanden dat dit gebeurt.

Op dit moment handelt de munt rond de $58.900 dollar, wat een daling van 4,2% in de laatste 24 uur markeert. Dit is het laagste niveau sinds 3 mei.

Toename van ‘buy the dip’ vermeldingen

De afgelopen twee dagen zijn de vermeldingen van “buy the dip” op sociale media zoals Reddit, X, 4chan en Bitcoin Talk verdubbeld. Dit komt doordat crypto-handelaren debatteren over in welk stadium van de bullmarkt Bitcoin zich momenteel bevindt.

Onderzoeksfirma Santiment heeft de totale vermeldingen over deze vier platforms bijgehouden en merkt op dat het publiek deze prijsdaling ziet als een koopkans. Santiment adviseert echter om te wachten met kopen totdat het enthousiasme van de menigte afneemt en ze ongeduldig en sceptisch worden.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Mt. Gox nog steeds een factor van invloed

Tom Lee van Fundstrat, heeft op 1 juli aan CNBC verteld dat veel van het recente negatieve sentiment voortkomt uit de voorbereidingen van Mt. Gox om deze maand $9 miljard dollar aan Bitcoin aan haar crediteuren uit te betalen. Er is bezorgdheid dat Bitcoin kan dalen als een significant deel van de 127.000 crediteuren van Mt. Gox besluiten hun herwonnen Bitcoin te verkopen.

Hoewel het onzeker is wanneer de bodem bereikt zal worden, blijft Lee bij zijn voorspelling dat Bitcoin voor het einde van 2024 de $150.000 dollar kan bereiken.

Negatieve sentimenten en marktcorrecties

Niet iedereen is overtuigd dat de bodem al bereikt is. Kudret Ayyldr van GCM Investment heeft gewaarschuwd dat de alarmbellen moeten rinkelen nu Bitcoin sinds april niet meer boven de $67.500 is uitgekomen. Ayyldr voorspelt dat deze negativiteit kan leiden tot een correctie naar de $48-50K dollar zone.

De Crypto Fear and Greed Index, die de marktsentimenten voor Bitcoin en de bredere cryptocurrency-industrie meet, bevindt zich momenteel in de “Fear” zone met een score van 44 uit 100. Deze index bereikte een 18-maanden laagtepunt van 31 op 25 juni en heeft sindsdien geschommeld tussen 30 en 53.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme