Bitcoin koerspotentie ‘oneindig’ volgens analist ondanks huidige volatiliteit

Home » Nieuws » Bitcoin koerspotentie ‘oneindig’ volgens analist ondanks huidige volatiliteit

De bekende crypto strategist en pseudonieme analist Pentoshi heeft op X aangegeven dat hij een zeer positieve langetermijnvisie heeft op Bitcoin (BTC), maar tegelijkertijd waarschuwt hij voor mogelijke correcties op korte termijn.

Ondanks de huidige prijsschommelingen, gelooft hij dat de koerspotentie van Bitcoin praktisch oneindig is. Dit wordt voornamelijk gestuurd door de introductie van nieuwe financiële producten zoals spotmarkt Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) en de groeiende interesse van zowel particulieren als nationale staten.

Het worstcasescenario voor de Bitcoin koers

Pentoshi schetst een scenario waarin Bitcoin zou kunnen dalen naar een prijs tussen $48.000 en $51.000 dollar, wat een daling van 20-25% betekent vanaf de huidige niveaus. Deze prijspunten beschouwt hij als de maximale terugval in de nabije toekomst. “In dit scenario zouden mensen meer bullish moeten worden naarmate de Bitcoin koers verder zakt, omdat de potentiële stijgingen dan weer groter worden,” aldus Pentoshi.

Deze visie wordt gedeeld ondanks het feit dat de markt momenteel gespannen reageert met de Bitcoin koers rond de $60.000 en een jaarlijkse stijging van ruim 40%.

pentoshi bitcoin verwachting
Bron: Pentoshi op X.

De onbegrensde toekomst van Bitcoin

Op de lange termijn ziet Pentoshi geen bovengrens voor de stijging van Bitcoin. Hij verwacht dat door aanhoudende monetaire versoepelingen en de toenemende geldinjecties in de economie, Bitcoin zich zal blijven onderscheiden van andere cryptocurrencies.

“De opwaartse potentie is onbeperkt, omdat we richting een periode van zware geldprinterij gaan,” legt hij uit. Bitcoin, met een vaste voorraad van 21 miljoen eenheden, wordt gezien als een veilige haven tegen inflatie en zal naar verwachting blijven stijgen door de voortdurende vraag en beperkte aanbod.

Vergelijking met traditionele markten en altcoins

Pentoshi benadrukt ook dat Bitcoin beter presteert dan traditionele aandelenmarkten zoals de Nasdaq, S&P 500 en de AEX. Dit laat zien hoe cryptomunten zich steeds meer als een zelfstandige assetklasse beginnen te gedragen.

Wat betreft altcoins, verwacht hij dat deze door compleet verschillende cycli zullen gaan, los van de invloeden die de Bitcoin koers beïnvloeden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme