Bitcoin daalt maar investeerders blijven optimistisch, volgens QCP Capital

Home » Nieuws » Bitcoin daalt maar investeerders blijven optimistisch, volgens QCP Capital

Afgelopen vrijdag toonden de niet-agrarische loongegevens uit de Verenigde Staten dat de economie in mei 272.000 banen heeft toegevoegd, veel meer dan de geschatte 185.000 en een aanzienlijke stijging ten opzichte van de neerwaarts bijgestelde 165.000 in april.

Dit sterker dan verwachte resultaat zorgde voor een daling van de hoop op een renteverlaging door de Federal Reserve in september.

Verandering in marktverwachtingen

Na het rapport daalde de waarschijnlijkheid van een renteverlaging met 25 basispunten in september van 85% naar 60%, wat leidde tot een daling van risicovolle activa, waaronder cryptocurrencies. Bitcoin (BTC), die klaar leek om boven de $72.000 dollar uit te breken, daalde bijna 3% naar $68.400 dollar, volgens gegevens van ByBit.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Inflatie en werkloosheidscijfers

Hoewel de werkloosheid steeg naar 4%, was er ook een stijging in de gemiddelde uurloonverdiensten, een belangrijk onderdeel voor inflatieberekeningen, die met 0,4% maand-op-maand steeg, hoger dan de verwachte 0,3%.

Reacties van financiële marktanalisten

Financiële instellingen zoals JPMorgan en Citi hebben hun voorspellingen voor een renteverlaging in juli ingetrokken, terwijl sommige analisten renteverhogingen of extra liquiditeitsverstrakkingen terug op de agenda zetten.

Dit nieuwe perspectief op de Amerikaanse economische kracht zorgde voor een ‘risk-off’-benadering in de markt.

Centrale banken en de mondiale trend

De Europese Centrale Bank en de Bank van Canada hebben vorige week de rente verlaagd, waarmee zij binnen de Groep van Zeven (G7) een zogenaamde versoepelings-cyclus startten. Volgens MacroMicro is het aantal centrale banken dat onlangs de rente heeft verlaagd dit jaar toegenomen.

Andere centrale banken, mogelijk inclusief de Fed, kunnen zich binnenkort in een wederzijdse cyclus van renteverlagingen bevinden, vaak omschreven als valutaoorlogen, als onderdeel van een strategie om hun groeiende openbare schulden te beheren. Dit kan de vraag naar alternatieve investeringen zoals cryptocurrencies onbedoeld stimuleren.

Koopkans volgens QCP Capital

QCP Capital benadrukt dat dit een goed moment is om te kopen, aangezien de markt waarschijnlijk minstens één renteverlaging door de Fed zal gaan inprijzen. “Het zal moeilijk zijn voor de VS om zich afzijdig te houden terwijl de rest van de wereld renteverlagingen blijft doorvoeren,” voegde het bedrijf toe.

Op hun handelsdesk zagen ze optimistische transacties na deze daling, inclusief verkopers van agressieve put-opties en kopers van call spreads, vooral in Bitcoin.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme