Crypto exchange Lykke getroffen door exploit, opnames gestopt

Home » Nieuws » Crypto exchange Lykke getroffen door exploit, opnames gestopt

De Zwitserse Lykke cryptocurrency exchange heeft alle opnames stopgezet als gevolg van een cyberaanval die plaatsvond op 4 juni.

Zowel Lykke UK als Lykke Corp AG zijn getroffen door de aanval, zo meldt de beurs op 10 juni via sociale media. In reactie op het incident zijn de opnames gepauzeerd als een preventieve maatregel om verdere schade te voorkomen.

Ontdekking van de exploit

De aanval werd op 9 juni ontdekt door blockchain-beveiligingsonderzoeker SomaXBT, die het Lykke-team beschuldigde van het verbergen van de inbreuk op de veiligheid. SomaXBT beweerde dat er voor $19,5 miljoen aan crypto-activa was verloren en deelde een screenshot van een Discord-bericht van het Lykke-team waarin stond dat er “een ongepland volledig systeemonderhoud” werd uitgevoerd.

Een gebruiker van Lykke meldde op 8 juni op het platform X dat de beurs niet werkte en dat er geruchten waren van een hack.

lykke exhange hack
Bron: Lykke op X.

Reactie van Lykke

In hun verklaring benadrukte het team van Lykke dat ze over solide kapitaalreserves en een divers portfolio beschikken, wat hen in staat stelt om mogelijke verliezen te dekken. Hierdoor zouden de fondsen van de klanten ‘veilig’ zijn. Het bedrijf bood zijn excuses aan voor de ongemakken en zorgen die de aanval heeft veroorzaakt bij alle betrokkenen.

Verder claimde de crypto beurs dat ze de IP-adressen van de aanvaller hebben ontdekt en dat deze informatie zal worden gebruikt voor een strafrechtelijk onderzoek. Een cybersecurity team is ingehuurd om de gestolen activa te blokkeren en te herstellen.

Volgens het Lykke-team is er meer dan $22 miljoen verloren gegaan bij de aanval.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme