Bitcoin daalt fors dankzij ETF uitstroom, komt dit nog goed?

Home » Nieuws » Bitcoin daalt fors dankzij ETF uitstroom, komt dit nog goed?

Vandaag, 11 juni, begint met een forse, relatief onverwachte daling voor Bitcoin (BTC). Waar de munt gisteren nog dapper stand hield op $69.000, zakte de waarde van de token in de vroege uurtjes tot ver onder de $68.000 dollar. Wat is er aan de hand, en komt dit nog goed?

Koersval

Afgelopen nacht begon de koers van Bitcoin iets voor vieren flink te dalen. De token had juist de voorgaande twee dagen een zeer stabiele koers van $69.000 laten zien, en gisteren werd rond 8 uur ‘s avonds zelfs kort de aanval op $70.000 geopend.

Na de forse val rond 4 uur ‘s nachts leek nog support gevonden te kunnen worden boven de $68.300. Omstreeks 6 uur ‘s ochtends moest ook deze koers opgegeven worden, waarna een constante daling werd ingezet.

Daan de Rover (beter bekend als Crypto Rover), een van de bekendste analisten van ons land, had in een video gisteren een dergelijk scenario al voorzien. Hij beschrijft $67.000 als een weerstandsniveau om op korte termijn in de gaten te houden.

Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Uitstroom

Een verklaring voor de koersval kan gezocht worden in meerdere factoren. Zo lijkt de uitstroom bij Amerikaanse ETF’s een belangrijke katalysator van een negatief sentiment te zijn. In totaal vloeide er maandag $64 miljoen dollar uit deze handelsopties, waarmee een einde kwam aan 19 achtereenvolgende dagen van instroom.

De uitstroom bij de ETF’s lijkt tot stand gekomen te zijn onder invloed van negatieve cijfers omtrent loonkosten en werkloosheid in de Verenigde Staten, wat grote financiële instellingen ertoe gebracht heeft meer risicovolle activa uit te stoten.

Perspectief

De Rover en veel andere analisten blijven echter positief over de toekomst van Bitcoin op de langere termijn. De token zou volgens De Rover echter nog wel een stukje kunnen zakken voordat een stijging mogelijk is.

Credible Crypto is dezelfde mening toegedaan. Deze bekende analist denkt dat Bitcoin eerst naar de $62.000 zal gaan, voordat vervolgens een stijging naar $100.000 dollar mogelijk is.

Andere analisten stellen dat Bitcoin al op korte termijn kan stijgen naar $85.000 dollar, mits deze week met goede cijfers afgesloten wordt – de token zal nu dus een tandje bij moeten schakelen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme