Bitcoin activiteit op laagste punt sinds 2010, terwijl memecoins populariteit winnen

Home » Nieuws » Bitcoin activiteit op laagste punt sinds 2010, terwijl memecoins populariteit winnen

Het aantal actieve Bitcoin (BTC) adressen is gedaald tot het laagste niveau sinds november 2010, volgens gegevens van IntoTheBlock. Deze afname weerspiegelt een duidelijke consolidatiefase in de cryptomarkt, waarbij het wekelijkse percentage actieve wallets is teruggelopen naar 1,22%.

Dit zijn cijfers die voor het laatst werden waargenomen in de vroege dagen van Bitcoin, specifiek in november 2010. Bovendien bereikte het aantal actieve wallets in de week van 27 mei met 614.770 een dieptepunt dat sinds december 2018 niet meer was voorgekomen.

Impact van institutionele beleggers en memecoins

De huidige marktdynamiek wordt sterk beïnvloed door institutionele beleggers, wat een verschuiving markeert ten opzichte van eerdere cycli waarin particuliere beleggers een grotere rol speelden. Deze verschuiving werd verder benadrukt door de introductie van ETF’s in de Verenigde Staten, wat leidde tot een nieuwe all-time high voorafgaand aan de laatste halvering van Bitcoin.

Ondertussen hebben memecoins en tokens gepromoot door beroemdheden veel aandacht gekregen, wat ten koste gaat van traditionelere altcoins en zelfs Bitcoin zelf. Deze trend heeft geleid tot een versnippering van de markt en heeft het voor grote projecten moeilijk gemaakt om momentum te behouden.

bitcoin activiteit
Bron: IntoTheBlock.

De cyclus van memecoins en de reactie van de markt

De opkomst van memecoins symboliseert de huidige cyclus van de cryptomarkt, waarin de aandacht van beleggers verspreid raakt over talloze projecten, met weinig concrete basis. Dit heeft geresulteerd in een situatie waarin voornamelijk Bitcoin en enkele altcoins en memecoins goed presteren.

Daarnaast hebben recente gebeurtenissen zoals de geplande distributie van Bitcoin door de Mt. Gox-curator en grote verkopen door overheidsinstanties in de VS en Duitsland bijgedragen aan de voorzichtige koersbewegingen van Bitcoin.

Vooruitzichten en marktbewegingen

Investeerders en marktanalisten proberen de toekomstige koers van Bitcoin te bepalen terwijl ze zich voorbereiden op potentieel volatiele bewegingen van grote spelers, zoals de aanstaande uitbetalingen van Mt. Gox.

Ondanks de huidige lage activiteit op de blockchain, is de algemene verwachting dat Bitcoin zich in een tijdelijke dip bevindt, gezien de cyclische aard van de cryptomarkt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme