Bolivia heft verbod op Bitcoin en andere cryptocurrencies op

Home » Nieuws » Bolivia heft verbod op Bitcoin en andere cryptocurrencies op

Na vier jaar heeft de Centrale Bank van Bolivia (BCB) officieel het verbod uit 2020 op Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies teruggedraaid. Deze stap, gericht op het bijwerken van het financiële systeem, erkent het groeiende belang van digitale valuta’s in het wereldwijde financiële ecosysteem.

Door het verbod op te heffen, erkent Bolivia de toenemende relevantie en potentiële impact van digitale activa op de economie.

Nieuwe regelgeving voor digitale activa

De Centrale Bank van Bolivia heeft aangekondigd dat financiële instellingen nu transacties met cryptocurrencies mogen uitvoeren via geautoriseerde elektronische kanalen. Deze verandering brengt Bolivia in lijn met de meer ontspannen houding van Argentinië ten opzichte van digitale activa en maakt een einde aan een verbod op het gebruik van crypto dat in 2014 begon.

bolivia bitcoin ban weg
Bron: Banco Central de Bolivia op X.

Deze omkering van het verbod uit 2020, gecoördineerd met de Toezichthoudende Autoriteit van het Financiële Systeem (ASFI) en de Financiële Onderzoekseenheid (UIF), biedt meer vrijheid maar erkent cryptocurrencies nog steeds niet als wettig betaalmiddel. De veranderingen zijn in overeenstemming met de suggesties van de Latijns-Amerikaanse Financiële Actiegroep (GAFILAT), die pleit voor bijgewerkte crypto-regelgeving. De “Boliviano” blijft de enige officiële valuta, dus bedrijven zijn niet verplicht om cryptocurrencies te accepteren, en gebruikers moeten zich bewust zijn van de risico’s.

Bewustwording van risico’s met cryptocurrencies

Bolivia neemt stappen om zijn burgers te onderwijzen over de risico’s van het handelen in cryptocurrencies als onderdeel van zijn Economisch en Financieel Educatieplan. Deze inspanning van de Centrale Bank van Bolivia (BCB) is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen veilig met digitale activa omgaan en de potentiële risico’s begrijpen.

Ondanks de regelgevende verandering steeg de prijs van Bitcoin met ongeveer 1,7%, van $60,480 naar $61,733. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld tegen $61,572 met een marktkapitalisatie van $1,2 biljoen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme