Bankencrisis kan Bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen, volgens analist

Home » Nieuws » Bankencrisis kan Bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen, volgens analist

Jamie Coutts, analist bij Real Vision en voormalig Bloomberg-analist, heeft een belangrijke bullish indicator voor Bitcoin (BTC) geïdentificeerd, te midden van de toenemende angst voor een Amerikaanse bankencrisis.

Coutts deelde zijn observaties met zijn 18.200 volgers op sociale media, waar hij uitlegde dat de macro-economische omstandigheden mogelijk zullen leiden tot een sterke stijging van Bitcoin.

Banken op de rand van omvallen

Volgens de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) staan 63 Amerikaanse banken op de rand van omvallen. Deze banken zitten opgescheept met ongeveer $517 miljard aan ongerealiseerde verliezen.

Coutts merkte op dat zijn “saaie Bitcoin Trend model” bullish signalen begon te geven na een periode van matige prijsacties sinds maart. Hij merkte op dat de DXY (dollarindex) daalt, terwijl de rentes en corporate spreads ook afnemen. Coutts stelt zich voor dat je de “geur van centrale bankliquiditeit” kunt ruiken, wat wijst op mogelijke interventies van de centrale bank om stabiliteit te brengen.

bitcoin amerika banken crisis jamie coutts
Bron: Jamie Coutts op X.

Bewegende gemiddelden en verliesindicatoren

Coutts lijkt in zijn analyse gebruik te maken van een combinatie van bewegende gemiddelden, de winst/verlies metriek en de Slope indicator. Deze tools helpen hem om de marktbewegingen te interpreteren en voorspellingen te doen over de toekomstige prijsontwikkelingen van Bitcoin.

Aanzienlijke papieren verliezen bij banken

In het recente Quarterly Banking Profile rapport van de FDIC, dat op 29 mei werd uitgebracht, werd gemeld dat banken te kampen hebben met meer dan een half biljoen dollar aan papieren verliezen op hun balansen, grotendeels te wijten aan grote blootstelling aan commercieel vastgoed.

Ongerealiseerde verliezen kunnen een significant probleem worden wanneer banken liquiditeit nodig hebben, omdat ze dan gedwongen zijn deze verliezen te realiseren.

Geen onmiddellijk risico, maar aanhoudende zorgen

Hoewel de FDIC benadrukt dat er geen direct risico is voor het Amerikaanse banksysteem, blijven aanhoudende inflatie, volatiele marktrentes en geopolitieke spanningen druk uitoefenen op de bankensector.

Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de Federal Reserve besluit om liquiditeit in de markt te injecteren, wat volgens Coutts een bullish effect zou hebben op Bitcoin.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme