Bybit opent de deuren voor Chinese gebruikers ondanks eerdere beperkingen

Home » Nieuws » Bybit opent de deuren voor Chinese gebruikers ondanks eerdere beperkingen

De crypto exchange Bybit, die voorheen de Volksrepubliek China had uitgesloten van haar diensten, heeft onlangs wijzigingen aangebracht waardoor Chinese burgers zich kunnen registreren.

Volgens berichten van het op sociale media gebaseerde nieuwsplatform Wu Blockchain, staat Bybit nu registratie en authenticatiediensten toe voor gebruikers in China. Deze gebruikers kunnen hun ID, paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning gebruiken om te voldoen aan de ‘know-your-customer’ (KYC) protocollen op het platform.

China verwijderd van de lijst van uitgesloten jurisdicties

Vanaf 5 juni is China niet meer opgenomen in de lijst van jurisdicties waarvan de diensten van de beurs zijn uitgesloten.

Bybit’s voorwaarden specificeren dat de exchange geen diensten of producten aanbiedt aan gebruikers in enkele uitgesloten jurisdicties, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Hongkong, Singapore, Canada, Noord-Korea, Cuba, Iran, Oezbekistan, door Rusland gecontroleerde regio’s van Oekraïne (waaronder de Krim, Donetsk en Loehansk), Syrië, of andere jurisdicties waar ze mogelijk besluiten de diensten naar eigen inzicht te beëindigen.

bybit china wu blockchain
Bron: Wu Blockchain.

Poging tot registratie in Hongkong

Eerder dit jaar diende Bybit via haar lokale entiteit, Spark Fintech Limited, een aanvraag in om als virtueel activa handelsplatform in Hongkong te opereren. Deze registratie in Hongkong is inmiddels ingetrokken. Begin juni merkte de Securities and Futures Commission van Hongkong op dat het geen diensten zou toestaan van bedrijven die ook diensten verlenen aan klanten in het vasteland van China.

Reacties en marktobservaties

Hoewel crypto exchange Bybit officieel geen commentaar heeft gegeven op deze ontwikkeling, suggereren marktanalisten dat deze stap miljoenen Chinese gebruikers naar het platform zou kunnen trekken.

De mogelijkheid voor Chinese gebruikers om zich te registreren heeft echter ook voor onrust gezorgd onder de interne medewerkers van Bybit, aldus Wu Blockchain.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme