Analyse: Bitcoin koers onder druk door mogelijke grote verkoop, wat gaat er gebeuren?

Home » Nieuws » Analyse: Bitcoin koers onder druk door mogelijke grote verkoop, wat gaat er gebeuren?

De bull market is begonnen, want Bitcoin (BTC) sluit zeven maanden op rij de maandelijkse candle met positieve cijfers. De maand april begint echter rood, want de Bitcoin koers ervaart een crash. Er gaan zelfs geruchten rond dat de Amerikaanse overheid een gedeelte Bitcoin verkocht heeft en zodoende hieraan heeft bijgedragen.

Amerikaanse overheid verkoopt naar verluidt tienduizenden Bitcoins

In een nieuwe transactie op de blockchain is te zien hoe een wallet tienduizenden Bitcoins verplaatst naar een Coinbase wallet. Het gaat hierbij om een in beslag genomen crypto wallet door de Amerikaanse overheid.

De Amerikaanse overheid heeft met het sluiten van Silk Road in 2013 meerdere crypto wallets in beslag genomen. Het lijkt erop dat de verplaatsing van het grote aantal Bitcoins erop wijst dat de overheid graag deze Bitcoins wil verkopen, en vermoedelijk een gedeelte al verkocht heeft. De Bitcoin koers ging namelijk de afgelopen twee dagen met -9% onderuit.

Bitcoin koers

De koers van Bitcoin ziet een daling van $71.400 naar $64.500. De correctie van ruim 9% binnen korte tijd geeft aan dat de markt zich wederom in een volatiele staat bevindt. 

Technische koers Bitcoin op 3 april 2024. Bron: Tradingview.

In de bovenstaande afbeelding kunnen we zien dat de koers van Bitcoin lower highs maakt en tegelijk ook higher lows. Dit noemen we met een tegen term compressie, wat aangeeft dat zowel kopers als verkopers geen controle hebben over de markt. 

Een compressie patroon gaat vaak gepaard met hevige volatiliteit. Welke kant de koers uit zal breken is onduidelijk, maar we kunnen wel zoeken naar belangrijke support- en resistance levels.

Belangrijke levels Bitcoin koers. Bron: Tradingview.

Mocht de koers verder dalen, dan ligt het support level van $65.000 nog vrij dicht op de huidige koers. Een verdere correctie zou kunnen betekenen dat de koers van Bitcoin helemaal daalt richting $52.000. 

Kijken we de andere kant op, dan kan Bitcoin ook naar boven uitbreken en een flinke stijging doormaken. Dan ligt er hoogstwaarschijnlijk een sterke resistance level rond $73.750.

Houd de Bitcoin koers dus scherp in de gaten. Er zitten waarschijnlijk flinke koersbewegingen aan te komen, waar de Amerikaanse overheid wellicht een bijdrage aan gaat leveren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme