Arthur Hayes voorspelt heropleving bullmarkt voor crypto na renteverlagingen

Home » Nieuws » Arthur Hayes voorspelt heropleving bullmarkt voor crypto na renteverlagingen

Arthur Hayes, medeoprichter en voormalig CEO van BitMEX en nu beheerder van een family office genaamd Maelstrom, heeft zijn inzichten gedeeld over de toekomst van de cryptomarkt na recente renteverlagingen door belangrijke centrale banken.

Recente renteverlagingen door centrale banken

Afgelopen woensdag verlaagde de Bank of Canada als eerste grote centrale bank dit jaar de rente met een kwart procentpunt naar 4,75%. De Europese Centrale Bank volgde met een soortgelijke verlaging naar 4,25%.

Volgens Hayes zullen deze besluiten “crypto uit de zomerdip van het noordelijk halfrond katapulteren”, zoals hij opmerkte in zijn Substack-post van 6 juni.

Speculaties over de Bank of England

Hayes verwachtte oorspronkelijk dat de katalysator voor verdere economische beleidsveranderingen in augustus zou komen tijdens het Jackson Hole Symposium van de Amerikaanse Federal Reserve, waar vaak belangrijke economische beleidswijzigingen worden aangekondigd. Echter, de recente acties van de BOC en de ECB zouden de Bank of England kunnen aansporen om kort na de G7-top in Apulië, Italië, verrassende renteverlagingen door te voeren.

“The BOE heeft niets te verliezen,” zei Hayes. “De Conservatieve Partij zal bij de volgende verkiezingen hard worden afgestraft, dus er is geen reden om bevelen van de heersers van hun voormalige kolonie niet op te volgen om inflatie tegen te gaan.”

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Toekomstige verwachtingen en advies voor investeerders

Hayes benadrukte dat centrale banken aan de rand van een versoepelingscyclus staan. “Dit is het moment om fors in te zetten op Bitcoin en vervolgens op shitcoins,” adviseerde hij. Hij verwacht dat deze trend een nieuwe energie zal injecteren in de cryptomarkt en dus weer een nieuwe bullrun zou kunnen starten.

Verder heeft Hayes een duidelijke mening over de lancering van tokens binnen zijn Maelstrom-portfolio. “Voor de Maelstrom portfolio projecten, die mijn mening vroegen over het nu of later lanceren van hun tokens, zeg ik: Let’s F*cking Go!”

Reactie van de cryptomarkt

Begin mei, toen de Bitcoin (BTC) prijs rond de $59.000 lag, voorspelde Hayes al dat deze kon terugstijgen naar $70.000 dollar te midden van beleidsaankondigingen van de Amerikaanse Federal Reserve en het Ministerie van Financiën die neerkwamen op “verhulde vormen van geldcreatie.”

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld voor $69.300 dollar, volgens gegevens van ByBit.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme