Alert voor Shibarium-gebruikers: Pas op voor nep TREAT-token

Home » Nieuws » Alert voor Shibarium-gebruikers: Pas op voor nep TREAT-token

DaVinci, een ontwikkelaar en teamlid van Shibarium, heeft op 2 juni een dringende waarschuwing uitgegeven aan de Shibarium-gemeenschap over een nepversie van het TREAT-token.

Deze namaakversie van het token is online verschenen en kan niet van het internet verwijderd worden, wat extra waakzaamheid vereist van handelaren en investeerders.

Misbruik van officiële adressen om legitimiteit te veinzen

De vervalsers hebben het officiële adres van shib.io gebruikt in hun communicatie om de nep-token een schijn van echtheid te geven. Deze acties hebben ertoe geleid dat onoplettende gebruikers misleid kunnen worden. DaVinci heeft benadrukt dat de echte TREAT-token, die nog in ontwikkeling is door het Shibarium-team, nog niet gelanceerd is.

Hij heeft de gemeenschap opgeroepen om voorzichtig te zijn en eigen onderzoek te doen voordat ze handelen. Een specifieke waarschuwing over deze situatie is ook geplaatst op de cryptocurrency informatiewebsite CoinGecko.

DaVinci TREAT token shibarium
Bron: Discord.

Toekomstige rol van het echte TREAT-token

Het echte TREAT-token, dat nog niet verhandelbaar is, maakt deel uit van de vijf tokens binnen het Shibarium-ecosysteem. Dit token is primair ontworpen als een beloningstoken voor de Shiba Lands-metaverse en het Shiba Eternity-kaartspel.

Het zal ook bijdragen aan het balanceren van de SHI-stabiele munt, die eveneens nog in ontwikkeling is.

Privacylaag en de rol van TREAT

Daarnaast is het TREAT-token bedoeld om te functioneren binnen de privacylaag van Shibarium, die gebruikers meer anonimiteit zal bieden zodra deze actief wordt. Deze toekomstige functionaliteit onderstreept het belang van de integriteit en authenticiteit van het token binnen het Shibarium-ecosysteem.

Door deze ernstige situatie te adresseren en duidelijk te communiceren over de status en toekomstplannen van het TREAT-token, tracht DaVinci verdere verwarring en potentiële financiële schade voor de gemeenschap te voorkomen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme