Semler Scientific breidt investeringen uit met $17 miljoen aan Bitcoin

Home » Nieuws » Semler Scientific breidt investeringen uit met $17 miljoen aan Bitcoin

Semler Scientific, een aan de Nasdaq genoteerd bedrijf in de gezondheidszorg, heeft zijn strategie uitgebreid met het kopen van Bitcoin (BTC) als onderdeel van zijn bedrijfsreserves.

Het bedrijf kondigde aan dat het voor $17 miljoen extra Bitcoin heeft gekocht en dat het van plan is om tot $150 miljoen dollar aan schuldinstrumenten te werven om nog meer Bitcoin aan te schaffen.

Semler’s investeringsstrategie in Bitcoin

Volgens Doug Murphy-Chutorian, de CEO van Semler Scientific, legt het bedrijf zich toe op twee kernstrategieën: het uitbreiden van de gezondheidszorgactiviteiten en het verwerven en vasthouden van Bitcoin. “Het bedrijf bezit nu 828 Bitcoins, wat onze visie benadrukt dat Bitcoin een overtuigende investering is en kan dienen als een betrouwbare waardeopslag,” zei hij.

Deze aankoop brengt Semler’s totale investering in Bitcoin op $57 miljoen, waarbij de huidige marktwaarde van deze Bitcoin iets meer dan $59 miljoen bedraagt.

semler scientific bitcoin aankondiging
Bron: Sec.gov.

Impact op de aandelenmarkt

De aankondiging in mei dat Semler $40 miljoen aan Bitcoin had gekocht, leidde tot een stijging van 25% in de aandelenkoers van het bedrijf. Hoewel de aandelen van Semler met 30% stegen na de eerste aankoop van Bitcoin in mei, ervoer het aandeel een daling van 2,5% op 6 juni, waarmee het sloot op $29,13 volgens Google Finance.

Digitale goudkoorts onder beursgenoteerde bedrijven

Semler is niet het enige beursgenoteerde bedrijf dat investeert in Bitcoin. Volgens bitcointreasuries.net houden beursgenoteerde bedrijven collectief 308,442 BTC vast, met een geschatte waarde van ongeveer $21,8 miljard.

Deze trend laat zien hoe bedrijven steeds meer de cryptomarkt betreden als een alternatieve belegging die potentieel een inflatiehedge biedt en een veilige haven kan zijn tijdens mondiale instabiliteit.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme