SpaceX’s DOGE-1 maanmissie onverwachts uitgesteld

Home » Nieuws » SpaceX’s DOGE-1 maanmissie onverwachts uitgesteld

De DOGE-1 missie van SpaceX ondersteund door zowel de Dogecoin (DOGE) community als Elon Musk, heeft te maken met een onvoorziene vertraging.

De lancering, die aanvankelijk gepland stond voor een eerdere datum, is nu verschoven naar medio februari, zo kondigde het ruimtevaartbedrijf Intuitive Machines aan in een persbericht van 19 december.

Dogecoin naar de maan

De Nova-C IM-1 missie, waarbij de door Geometric Energy Corporation ontwikkelde DOGE-1 satelliet een centrale rol speelt, mikt op een landing nabij de zuidpool van de maan. Deze locatie vereist zeer specifieke lichtomstandigheden, beschikbaar voor slechts enkele dagen per maand, wat de nauwkeurigheid van de lancering verder compliceert.

Astrobotic, een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van ruimterobots voor maanmissies, heeft aangekondigd dat zij op 23 december een wallet met Dogecoin naar de maan zullen sturen. Dit gebeurt met de Vulcan Centaur Rocket ULA, een belangrijke mijlpaal die de populariteit van deze memecoin in de ruimte-industrie verder versterkt.

Het transport van de DOGE-wallet naar de maan, een onderdeel van het Moonbox-programma van het Duitse DHL, stelt klanten in staat om tegen betaling kleine items de ruimte in te sturen.

Deze ontwikkeling markeert niet alleen een nieuwe fase in commerciële ruimteverkenning, maar vestigt ook Doge, de iconische shiba inu-hond en boegbeeld van een van de meest winstgevende meme munten in de crypto wereld, als een opmerkelijke figuur in de geschiedenis van de ruimtevaart.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme