Historische ruimtemissie: Dogecoin token klaar voor lancering naar de maan

Home » Nieuws » Historische ruimtemissie: Dogecoin token klaar voor lancering naar de maan

Het Dogecoin-ontwikkelingsteam heeft aangekondigd dat een fysieke Dogecoin (DOGE) token in december 2024 naar de maan zal worden gestuurd.

Dit project wordt uitgevoerd door het in Pittsburgh gevestigde ruimtevaartbedrijf Astrobotic, bekend om zijn expertise in ruimtevrachtvervoer.

Naar de maan

Deze historische missie, gefinancierd door de Dogecoin-community in 2015, maakt deel uit van Astrobotic’s Peregrine Mission One (PM1). PM1 draagt in totaal 21 ladingen, waaronder vrachten van overheden, bedrijven, universiteiten, en NASA’s Commercial Lunar Payload Services (CLPS) initiatief.

Volgens de ontwikkelaars van Dogecoin zal de fysieke token aan boord van de Vulcan Centaur-raket van United Launch Alliance worden gelanceerd op 23 december 2024, verpakt in een DHL Moonbox. De missie staat gepland om te vertrekken vanaf Space Launch Complex-41 bij het Cape Canaveral Space Force Station in Florida.

Interessant is dat dezelfde missie ook een fysieke Bitcoin (BTC) token zal vervoeren. Dit maakt deel uit van een initiatief gepland door de crypto exchange BitMEX, aangekondigd in mei. Bovendien zal er een kopie van het Genesis Block, het eerste gemijnde blok van Bitcoin, mee worden genomen, in opdracht van Bitcoin Magazine.

Dogecoin’s eerdere poging om de maan te bereiken was een plan voor een SpaceX-missie in 2022, volledig gefinancierd met DOGE-tokens. Dit werd georganiseerd door het Canadese bedrijf Geometric Energy Corp., dat het destijds bestempelde als de eerste commerciële maanlading in de geschiedenis volledig betaald met DOGE. Echter, deze missie is uitgesteld en staat nu gepland voor een lancering in januari 2024.

De prijs van Dogecoin is in de afgelopen 24 uur met bijna 7% gestegen. Hierdoor is Dogecoin één van de weinige stijgers van de dag.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme