Solana overrompelt Ethereum in DEX-volume door stijging in memecoin populariteit

Home » Nieuws » Solana overrompelt Ethereum in DEX-volume door stijging in memecoin populariteit

Solana’s (SOL) gedecentraliseerde beurzen (DEX) hebben een grote mijlpaal bereikt door Ethereum (ETH) te overtreffen in transactievolume over de afgelopen week, met een totaal van $9,03 miljard, volgens DeFi Llama.

Snelle waardestijgingen

Dit succes is voornamelijk te danken aan de lagere gasprijzen op Solana, die de handel in populaire memecoins zoals BONK en Dogwifhat (WIF) hebben aangewakkerd. Deze munten, bekend om hun snelle waardestijgingen en populariteit op sociale media, hebben bijgedragen aan de levendigheid van het Solana-ecosysteem.

Gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap op Ethereum en Orca op Solana zijn essentieel voor het faciliteren van transacties in diverse cryptocurrencies. Solana’s lagere transactiekosten hebben het aantrekkelijk gemaakt voor handelaren, wat heeft geleid tot een verschuiving in de DEX-markt. Data van Dune tonen aan dat BONK en WIF tot de meest verhandelde tokens op Solana behoren.

Ondanks deze vooruitgang blijft de marktkapitalisatie van Solana’s eigen token SOL achter bij die van Ethereum, met een huidige waarde van net boven de $37 miljard tegenover Ethereum’s meer dan $268 miljard. Dit benadrukt de uitdagingen waar Solana nog voor staat in de strijd met gevestigde blockchains.

Deze recente ontwikkelingen in het Solana-ecosysteem, waaronder de opkomst van zijn NFT-markt, tonen de veelzijdigheid en het potentieel van het platform. De populariteit van memecoins en de groei in NFT’s dragen bij aan de aantrekkingskracht van Solana, hoewel het nog een lange weg te gaan heeft om de marktdominantie van Ethereum te evenaren.

De toekomst van blockchain ligt in de balans van innovatie, toegankelijkheid en marktkapitalisatie, waarin Solana een steeds belangrijkere rol lijkt te spelen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme