Aantal crypto gebruikers kan naderen tot 1 miljard in 2024, voorspellen analisten

Home » Nieuws » Aantal crypto gebruikers kan naderen tot 1 miljard in 2024, voorspellen analisten

Recente analyses van zowel de crypto exchange Bitfinex als het statistieken website Statista wijzen op een grote groei in het aantal crypto gebruikers wereldwijd tegen 2024.

Volgens Bitfinex-analisten zou dit aantal kunnen stijgen tot tussen de 850 en 950 miljoen, mits de huidige bullish marktomstandigheden aanhouden.

Toename van 432 miljoen gebruikers

Ondanks een uitdagend jaar voor crypto in 2023, blijven analisten optimistisch over de voortdurende groei van de industrie. Uit een rapport van Bitfinex blijkt dat het aantal wereldwijde crypto eigenaren per 1 december is gestegen tot 575 miljoen, een flinke toename van 432 miljoen aan het begin van het jaar.

De verwachting is dat deze groei eenvoudig bereikt kan worden als de gunstige marktomstandigheden voortduren tot in 2024. “Met het oog op 2024, en afhankelijk van de marktomstandigheden, verwachten we dat het aantal wereldwijde cryptocurrency-eigenaren kan oplopen tot tussen de 850 en 950 miljoen,” aldus de analisten. Deze projectie benadrukt de toenemende wereldwijde interesse in en acceptatie van cryptocurrencies.

Daarnaast vestigen de analisten de aandacht op de groeiende investeringsactiviteiten binnen de sector. Ze merken op dat, indien een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) wordt goedgekeurd, de markt de verwachte instroom zou kunnen overtreffen. Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, vermeldde in een CNBC-interview dat de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF de adoptie van Bitcoin aanzienlijk zou kunnen stimuleren, met name in de “adviesmarkt” in de Verenigde Staten, die ongeveer $30 biljoen dollar waard is.

Statista biedt eveneens eigen projecties voor de groei van crypto-gebruikers. Volgens hun gegevens zou het aantal crypto-gebruikers tegen 2024 kunnen groeien tot bijna 833 miljoen en tegen 2028 rond de 992 miljoen kunnen bereiken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme