Craig Wright bevolen $1 miljoen extra te betalen in Satoshi rechtszaak

Home » Nieuws » Craig Wright bevolen $1 miljoen extra te betalen in Satoshi rechtszaak

In de voortdurende juridische strijd over de identiteit van Satoshi Nakamoto, de vermeende uitvinder van Bitcoin (BTC), heeft de Britse rechter Edward James Mellor de zaak tegen Craig Wright, die zichzelf uitroept als Nakamoto, verder gecompliceerd.

De rechtszaak, die aanvankelijk gepland stond voor 15 januari 2024, is nu met minstens een jaar uitgesteld.

Aanvullend bewijs

Wright wordt geconfronteerd met een rechtszaak, aangespannen door de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) en gesteund door het Bitcoin Legal Defense Fund. Dit fonds, opgericht door Block CEO Jack Dorsey, ondersteunt Bitcoin-ontwikkelaars die door Wright’s Tulip Trust Limited zijn aangeklaagd.

In een recente pre-trial review heeft rechter Mellor Wright opgedragen om aanvullend bewijs te leveren dat hij daadwerkelijk Nakamoto is. Wright moet tegen 18 januari 2024 gedrukte bewijzen leveren van 95 documenten, die teruggaan tot 2007 en opgeslagen waren op een recentelijk gevonden Samsung USB-station, om zijn claim te ondersteunen.

COPA betwist echter Wright’s claim en voert aan dat de betreffende USB-stations in 2015 of 2016 zijn gekocht, wat tegenstrijdig is met Wright’s bewering dat ze eerder werden gebruikt.

Daarnaast heeft rechter Mellor Wright bevolen om een extra bedrag van ongeveer $992.000 te betalen aan COPA, de Bitcoin-ontwikkelaars en de in de zaak genoemde bedrijven. Dit komt bovenop de eerder vastgestelde zekerheidsbetaling van £800.000 (~1 miljoen dollar) voor de juridische kosten van de ontwikkelaars, mocht hij de zaak verliezen.

Beschuldigingen

De rechtszaak bestaat uit een hoofdzaak in de COPA-claim en de behandeling van een voorlopige kwestie in de BTC Core-claim, gericht op de cruciale ‘identiteitskwestie’: of Craig Wright daadwerkelijk de pseudonieme ‘Satoshi Nakamoto’ is, de persoon die in 2009 Bitcoin creëerde.

Sinds 2016 heeft Wright, een controversiële Australische computerwetenschapper, verschillende rechtszaken aangespannen, waaronder beschuldigingen van auteursrechtinbreuk tegen sites die het Bitcoin whitepaper publiceerden op basis van zijn bewering Nakamoto te zijn.

Wright verloor vorig jaar een rechtszaak in Noorwegen tegen Magnus “Hodlonaut” Granath, die hij had aangeklaagd nadat Granath publiekelijk zijn claim om Satoshi te zijn had betwist. Wright verklaarde destijds op Twitter dat hij niet langer externe validatie zocht, maar zich concentreerde op de acceptatie door zijn familie en het realiseren van zijn ideeën.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme