Cardano: Analist voorspelt stijging naar $2 door Chang hard fork

Home » Nieuws » Cardano: Analist voorspelt stijging naar $2 door Chang hard fork

Cardano (ADA) heeft lange tijd niet kunnen tippen aan de prestaties van veel andere cryptovaluta. Waar het voorheen stabiel in de top 10 van de cryptomarkt stond, is het nu voorbijgestreefd door onder andere Toncoin (TON) en Dogecoin (DOGE).

Desondanks zijn er bemoedigende vooruitzichten voor de investeerders die het geduld kunnen opbrengen.

Potentieel van een $2 Cardano koers

Crypto analist Sebastian heeft een positief beeld geschetst voor de nabije toekomst van Cardano. Hoewel de munt momenteel verhandeld wordt voor ongeveer $0,44 dollar, voorspelt hij een stijging naar $2 dollar tegen augustus.

Deze voorspelde waardestijging van meer dan 350% zou een gevolg zijn van historische trends die prijsstijgingen laten zien voorafgaand aan eerdere hard forks.

cardano koers 1 jaar
Cardano koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

De impact van de Chang hard fork

De Chang hard fork, die eind 2022 werd aangekondigd en de Voltaire-fase van Cardano inluidt, belooft belangrijke verbeteringen in technologie, bestuur en marktpositie. Deze fase streeft naar volledige decentralisatie en zelfbestuur van het netwerk, met besluitvorming die verschuift van de ontwikkelaars naar de bredere gemeenschap.

De overgang omvat het implementeren van een gedecentraliseerd bestuurssysteem, een jaarlijkse begroting en een schatkist.

Technologische en marktverbeteringen met Chang

De update naar Cardano Node 9.0 is een cruciale stap om de Chang hard fork mogelijk te maken. Verwacht wordt dat deze upgrade niet alleen de efficiëntie van smart contracts zal verbeteren door middel van Plutus v3, maar ook on-chain governance zal introduceren.

Dit zou onder meer leiden tot snellere transacties op gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), een breder gebruik van stablecoins en nieuwe listings van Cardano Native Tokens (CNT’s) op centrale exchanges.

Voortgang van Cardano ondanks kritiek

Ondanks aanhoudende kritiek en scepticisme vanuit sommige hoeken van de crypto-gemeenschap en media, benadrukt Charles Hoskinson, CEO van Cardano, dat de vooruitgang op schema ligt.

Hij wijst op een verschil tussen hoe Cardano daadwerkelijk presteert en hoe het soms wordt afgeschilderd, waarbij hij de nadruk legt op de sterke vooruitgang en betrokkenheid van de gemeenschap.

Koop je Cardano voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme