Blast trekt $1,1 miljard aan deposito’s aan vóór lancering

Home » Nieuws » Blast trekt $1,1 miljard aan deposito’s aan vóór lancering

Blast, de nieuw aangekondigde Layer 2 blockchain ontwikkeld door de makers van het non-fungible token (NFT) platform Blur, heeft een opmerkelijke prestatie bereikt door meer dan $1,1 miljard dollar aan deposito’s aan te trekken.

Dit gebeurde meer dan een maand voordat het platform officieel live gaat in februari 2024.

Rendement en airdrops

Speculanten lijken niet afgeschrikt te zijn door de controversiële eenrichtingsbrug naar Blast en hebben sinds de lancering van de website vorige maand $1 miljard aan gestaked Ethereum (stETH) en $103 miljoen aan de dai (DAI) stablecoin gedeponeerd, volgens gegevens van DefiLlama. In ruil hiervoor ontvangen de storters een rendement van ongeveer 5% op hun gestakte activa, evenals “Blast Points”, die in mei 2024 ingewisseld kunnen worden voor een airdrop.

Gebruikers kunnen ook punten verzamelen door anderen naar het platform te verwijzen. Blur voerde een soortgelijke airdrop uit na de oprichting van een NFT-marktplaats in februari. De BLUR-token heeft nu een marktkapitalisatie van $500 miljoen, met een stijging van 23% in de afgelopen maand.

Het idee om deposito’s toe te staan op een platform dat nog niet live is, heeft echter kritiek gekregen vanuit de crypto-industrie. Sommigen suggereren dat het project kenmerken heeft van een piramidespel, waarbij vroege storters en affiliate marketeers een groot deel van de uiteindelijke airdrop zullen ontvangen.

Deze kritiek kwam zelfs van één van de backers van Blast, het venture capitalist bedrijf Paradigm. Dan Robinson, hoofd van onderzoek en algemeen partner bij Paradigm, merkte op dat de marketingcampagne van Blast “grenzen overschreed” en dat Paradigm het niet eens is met het uitrollen van deposito’s voordat de blockchain of opnames live zijn. Robinson zei echter wel dat hij enthousiast is over verschillende onderdelen van Blur.

Het is belangrijk te vermelden dat de prijzen van cryptocurrency’s dit jaar over de hele linie zijn gestegen. Bitcoin (BTC) is met meer dan 150% gestegen tot ongeveer $43.000, terwijl Ethereum (ETH) is verdubbeld tot $2.400.

Deze stijging heeft een golf van optimisme veroorzaakt onder investeerders, wat wordt benadrukt door de snelle opkomst van projecten zoals Blast.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme