Bitcoin ETF goedkeuring kan leiden tot prijscorrectie, aldus analyse

Home » Nieuws » Bitcoin ETF goedkeuring kan leiden tot prijscorrectie, aldus analyse

De mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) kan leiden tot verkoopdruk op de Bitcoin prijs, zo waarschuwt een nieuw rapport van het on-chain data-analysebedrijf CryptoQuant.

Mogelijke terugval naar $32.000 dollar

In het rapport stellen de analisten van CryptoQuant dat de langverwachte goedkeuring van de spot Bitcoin ETF kan resulteren in een “sell the news” scenario, waarbij de prijs van Bitcoin zou kunnen terugvallen doordat beleggers winsten nemen. Vooral korte-termijn Bitcoin bezitters zitten momenteel op hoge, nog niet gerealiseerde winsten na de recente stijging van Bitcoin boven de $40.000 dollar.

Bovendien ondervinden Bitcoin miners ook hoge ongerealiseerde winsten, wat zou kunnen leiden tot verkoopdruk wanneer zij hun Bitcoin winsten liquideren. Opvallend is dat de verkoop door miners recentelijk is toegenomen, ondanks dat de prijzen boven de $40.000 blijven.

Het rapport van CryptoQuant suggereert dat tijdens eerdere correcties in bull markten, de Bitcoin prijs vaak terugviel naar de “gerealiseerde prijs van de korte-termijnhouder” – het prijsniveau waarop speculanten op korte termijn break-even bereiken. Dit zou kunnen wijzen op een mogelijke terugval tot $32.000.

Daarnaast heeft de aanstaande goedkeuring van een spot Bitcoin ETF al voor aanzienlijk optimisme gezorgd in 2023, met een stijging van meer dan 157% in de waarde van Bitcoin tot nu toe dit jaar. Echter, dit enthousiasme kan omslaan in verkoopdruk zodra het nieuws bevestigd wordt.

Analisten schatten de kans op goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de SEC in het eerste kwartaal van 2024 op 90%. Meer dan een dozijn vermogensbeheerders, waaronder BlackRock en Valkyrie, hebben voorstellen voor spot Bitcoin ETF’s ingediend bij de SEC.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme