Controverse rondom DDoS-aanval op Bitcoin Ordinals website escaleert

Home » Nieuws » Controverse rondom DDoS-aanval op Bitcoin Ordinals website escaleert

De website van Bitcoin Ordinals is onlangs het doelwit geworden van een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval. Deze gebeurtenis heeft binnen de cryptocurrency community tot controverse geleid, waarbij sommige critici het ‘hypocrisie’ noemen, terwijl anderen beweren dat het geen schade toebrengt aan het Bitcoin (BTC) netwerk.

De DDoS-aanval op Ordinals.com, een platform opgericht door Casey Rodarmor, zorgde voor verbindingsproblemen en downtime. Dit was de eerste keer dat de website sinds de lancering in januari het doelwit was van zo’n aanval.

Verdeelde reacties

Een DDoS-aanval is een kwaadaardige poging om de normale werking van een server of netwerk te verstoren door het te overweldigen met een stroom van internetverkeer, waardoor het onbereikbaar wordt. Op het moment van publicatie blijft de Ordinals website onbereikbaar vanwege deze voortdurende problemen.

De aanval op Ordinals.com heeft geleid tot verdeelde reacties binnen de cryptocurrency community. Sommige critici zien het als ironisch gerechtigheid, gezien de kritiek op Ordinals-inscripties op het Bitcoin-netwerk voor spamachtig gedrag.

Luke Dashjr, oprichter van het Bitcoin mining bedrijf OCEAN, was een van degenen die wees op wat hij zag als ‘hypocrisie’ in het labelen van de aanval als een DDoS. Hij grapte: “Hoe durf je het een DDoS te noemen? Ik ben er vrij zeker van dat iedereen die betrokken is zijn internetrekeningen betaalt”, met de disclaimer dat hij DDoS-aanvallen niet steunt.

In een directere toon waarschuwde een gebruiker genaamd “MeanHash” Rodarmor tegen het beschuldigen van potentiële aanvallers van het spammen van de dienst. Anderen, zoals “Southern hands,” vroegen zich af of het censureren van geldige TCP/IP-pakketten een wenselijke aanpak was.

De controverse escaleerde verder toen Dashjr in een nu verwijderde X-post een controversiële vergelijking trok tussen door Ordinals veroorzaakte spam en ‘verkrachting’. Dit leidde tot extra debat binnen de community over het gepaste taalgebruik en retoriek in dergelijke discussies.

Opvallend is dat de DDoS-aanval op Ordinals.com slechts een dag na de release van een code-script door Rijndael, de chief technology officer van Taproot Wizards, plaatsvond. Dit script maakt het, mogelijk als grap, voor nodebeheerders die Ordinals niet zien zitten mogelijk om Ordinals-blokken op het Bitcoin-netwerk te censureren. Sommigen zagen dit als een uitdaging aan de critici van Ordinals om actie te ondernemen of verdere kritiek te staken.

Ondanks het voortdurende debat en de controverse rondom Ordinals en hun impact op het Bitcoin-netwerk, stellen sommige experts dat Ordinals geen schade toebrengen. Andrew Poelstra, Directeur Onderzoek bij het Bitcoin-infrastructuurbedrijf Blockstream, beweert dat Ordinals de integriteit of stabiliteit van het Bitcoin-netwerk niet bedreigen.

Hoewel meningen over Ordinals sterk variëren binnen de cryptocurrency community, is het duidelijk dat de recente DDoS-aanval op Ordinals.com een nieuwe golf van discussies heeft ontketend over de rol van blokinscripties en spam binnen het Bitcoin-ecosysteem.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme