Artificial Intelligence (AI) crypto’s maken opmars: 4 coins toegelicht

Home » Nieuws » Artificial Intelligence (AI) crypto’s maken opmars: 4 coins toegelicht

Artificial Intelligence (AI) is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Iedereen kent inmiddels ChatGPT, maar ook in de cryptomarkt is kunstmatige intelligentie volop aan het floreren. In dit artikel zullen we vier verschillende AI-coins en hun ‘use-case’ toelichten (ook wel bekend als ‘het nut’ van de munt).

Deze tokens zijn niet alleen digitale muntjes, maar de drijfveer van gedecentraliseerde ecosystemen die zijn gelinkt aan Artificial Intelligence. In dit artikel duiken we in vier verschillende cryptocurrency’s: SingularityNET (AGIX), Numeraire (NMR), Fetch.ai (FET) en Ocean Protocol (OCEAN).

Deze coins zijn gekozen omdat ze al een tijdje aanwezig zijn in de cryptowereld, en in tegenstelling tot nieuwe coins, hebben zij al heftige markt periodes overleefd. Maar eerst is het goed om te kijken wat AI kan betekenen voor crypto.

Waarom AI?

AI heeft tal belangrijke toepassingen die hand in hand gaan met crypto. Een groot voordeel van AI is het versterken van de beveiliging. Door middel van geavanceerde machine-learning algoritmen kan AI actief frauduleuze activiteiten detecteren en voorkomen, wat een extra beschermingslaag biedt voor hun blockchains.

Daarnaast kunnen smart contracts (zelf uitvoerende contracten) ook aanzienlijk profiteren van AI-integratie. Door AI toe te passen, kunnen deze contracten verder evolueren dan eenvoudige code-uitvoering, waardoor ze zich constant blijven ontwikkelen.

Maar niet alleen de coins zelf profiteren van de komst van AI. Door markttrends, het sentiment in sociale media en andere relevante gegevens te analyseren, kan AI nauwkeurigere voorspellingen doen over de cryptokoersen – zoals je zometeen zal zien bij NMR. Deze datagestuurde aanpak geeft marktdeelnemers waardevolle inzichten.

Hoewel er nog veel meer toepassingen mogelijk zijn, blijkt de fusie van AI en cryptocurrency’s onvermijdelijk. Het versterkt elkaar in het verkrijgen van een veiligere, efficiëntere en intelligente toekomst. Daarom is het juist belangrijk om deze coins eens onder de loep te nemen.

SigularityNET (AGIX): een wereldwijde marktplaats, maar dan voor AI

In de kern is SingularityNET een gedecentraliseerde marktplaats die ontwikkelaars in staat stelt AI-services te delen en te gebruiken. Het doel is om dit niet te beperken tot één of een paar platforms, maar om dit wereldwijd toegankelijk te maken op zoveel mogelijk manieren. Maar hoe werkt dat?

Ontwikkelaars bieden hun AI-algoritmen aan het SingularityNET-platform, waardoor een divers ecosysteem van AI-mogelijkheden ontstaat. Deze algoritmen worden vervolgens toegankelijk voor gebruikers die op zoek zijn naar die hiernaar op zoek zijn.

De eigen token, AGIX, fungeert als brandstof voor transacties binnen deze gedecentraliseerde marktplaats. Gebruikers kunnen hiermee betalen om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de AI-algoritmen die gehost worden op SingularityNET.

Ontwikkelaars worden gestimuleerd om algoritmen van hoge kwaliteit bij te dragen. Hierdoor profiteren de gebruikers van een breed scala aan AI-diensten, allemaal mogelijk gemaakt door de AGIX-Token.

Numeraire (NMR): Voorspellende modelinnovatie in de financiële sector

Numerai, een hedgefonds aangedreven door machine learning, gebruikt de cryptocurrency Numeraire (NMR). Het systeem creëert voorspellende modellen en Numeraire speelt een centrale rol in het stimuleren van datawetenschappers (om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze modellen). Maar hoe werkt dit?

Numerai organiseert een toernooi waar datawetenschappers van over de hele wereld hun voorspellende modellen mogen indienen. Om deel te nemen zetten wetenschappers NMR in op hun voorspellingen. Succesvolle deelnemers, van wie de modellen het goed doen in de live handel, ontvangen extra NMR als beloning.

Numeraire functioneert dus als een inzet- en een beloningsmechanisme om nog meer te kunnen met data. Dit model trekt niet alleen toptalent op het gebied van datawetenschap aan, maar stemt ook de belangen van de deelnemers af op het algehele succes van de handelsstrategieën van Numerai.

Fetch.ai (FET): Een gedecentraliseerd netwerk van economische agenten

Fetch.ai ziet een toekomst voor zich waarin economische agenten (hier komen we zo op terug), door middel van AI, autonoom samenwerken in een gedecentraliseerd netwerk. De Fetch.ai Token (FET) dient als valuta binnen dit ecosysteem.

Het gedecentraliseerde netwerk van Fetch.ai bestaat uit zelf bestuurbare economische agenten die verschillende taken kunnen uitvoeren. Dit varieert van het delen van gegevens tot het maken van complexe berekeningen. 

FET wordt gebruikt voor transacties binnen dit netwerk, waardoor agenten waarde en diensten kunnen uitwisselen. Daarnaast fungeert FET als een stimuleringsmechanisme dat deelnemers aanmoedigt om bij te dragen aan de groei en efficiëntie van het netwerk (eigenlijk bijna zoals elke token in dit AI-artikel).

Het gedecentraliseerde karakter van Fetch.ai zorgt ervoor dat economische agenten kunnen samenwerken en transacties kunnen uitvoeren zonder afhankelijk te zijn van een centrale autoriteit. En deze visie past wel heel goed in de veelal decentrale cryptomarkt.

Ocean Protocol (OCEAN): Gegevens toegankelijk maken voor AI-innovatie

Ocean Protocol heeft het doel om data voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk maken, en dat doet het met behulp van een gedecentraliseerd platform waar data verzameld en gedeeld wordt. Naast organisaties kunnen ook individuen datasets uploaden naar het Ocean Protocol netwerk. 

OCEAN, het eigen token van Ocean Protocol, wordt in dit ecosysteem gebruikt bij het maken van en delen van data (met behoud van privacy en controle). Dat is handig voor transacties tussen dataleveranciers en -consumenten. 

Organisaties en individuen die het protocol van data voorzien, ontvangen OCEAN tokens in ruil hiervoor. Consumenten kunnen de OCEAN tokens gebruiken om toegang te krijgen tot de data en deze te gebruiken voor AI-toepassingen.

Dit alles komt samen door middel van blockchain-technologie, wat zorgt voor transparantie, veiligheid en een eerlijke vergoeding voor degenen die gegevens bijdragen. 

Wat kan ik met deze info?

Deze tokens, elk met een uniek doel, dragen gezamenlijk bij aan de evolutie van gedecentraliseerde AI-ecosystemen. SingularityNET zorgt voor gedecentraliseerde marktplaats, Numeraire voor stimulansen voor voorspellende modellen, Fetch.ai’s voor autonome economische agenten en Ocean Protocol’s voor een AI-revolutie in het delen van gegevens.

De koers van deze tokens doet het zeer goed in de afgelopen weken. Mensen zien namelijk steeds vaker dat we niet meer om AI heen kunnen – ook niet in de cryptowereld – waardoor we steeds meer conversie zien naar dit soort AI-Tokens. Het is dus goed om je in te lezen in deze tak van crypto, want het zouden zomaar eens de hardste stijgers van de komende maanden kunnen worden. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme