Winklevoss-tweeling doneert miljoenen aan Trump, zet in op pro-crypto beleid

Home » Nieuws » Winklevoss-tweeling doneert miljoenen aan Trump, zet in op pro-crypto beleid

Cameron en Tyler Winklevoss, oprichters van de crypto beurs Gemini, hebben gezamenlijk $2 miljoen aan Bitcoin (BTC) gedoneerd aan voormalig Amerikaans president Donald Trump, de verwachte Republikeinse kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen.

Tyler Winklevoss kondigde zijn donatie van $1 miljoen in Bitcoin (15.47 BTC) aan via een bericht op X, een sociaal netwerk. “Ik heb net $1 miljoen in Bitcoin gedoneerd aan [Donald Trump] en zal in november op hem stemmen,” zei hij in zijn post.

Kritiek op Biden

In zijn berichten op sociale media legde Tyler uit dat hij Trump steunt omdat hij gelooft dat de regering-Biden een oorlog tegen crypto heeft verklaard. Volgens hem heeft deze regering meerdere overheidsinstanties ingezet om de goede spelers in de industrie lastig te vallen en aan te klagen in een poging deze te vernietigen.

Cameron Winklevoss volgde zijn broer met soortgelijke bewoordingen en benadrukte dat president Trump “pro-bitcoin, pro-crypto en pro-business” is.

cameron winklevoss trump tweet bitcoin
Bron: Cameron Winklevoss op X.

Politieke mobilisatie in crypto-industrie

De aankondiging van Gemini over hun politieke financieringsinitiatief komt op een cruciaal moment. De crypto beurs heeft aangekondigd dat het financiële bijdragen zal leveren aan pro-cryptokandidaten in de Verenigde Staten, met als doel de politieke landschap te beïnvloeden in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november.

Deze politieke beweging is niet beperkt tot de Winklevoss-tweeling. Eerder in juni maakte de politieke actiecommissie (PAC) van Coinbase, “Stand with Crypto”, bekend dat het een belangrijke mijlpaal had bereikt door 1 miljoen handtekeningen van pro-cryptostemmers te verzamelen.

Nieuwe ontwikkelingen en toekomstvisies

Ook Fairshake, een super PAC van crypto, heeft onlangs aangekondigd dat het $169 miljoen dollar aan donaties heeft verzameld.

In tegenstelling tot The Bitcoin Voter Project, lanceert Fairshake politieke advertenties tegen anti-cryptopolitici en -kandidaten, wat de strijdlijn duidelijk markeert tussen voorstanders en tegenstanders van crypto binnen het politieke spectrum.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme