Ripple verhoogt bijdrage aan Fairshake met 25 miljoen voor steun aan crypto-vriendelijke kandidaten

Home » Nieuws » Ripple verhoogt bijdrage aan Fairshake met 25 miljoen voor steun aan crypto-vriendelijke kandidaten

Ripple (XRP) heeft onlangs nog eens $25 miljoen dollar toegevoegd aan de kas van Fairshake, een federale super politieke actiecommissie (PAC) die dit verkiezingsjaar flink investeert om pro-crypto kandidaten voor het Congres te ondersteunen.

Deze donatie komt bovenop de $25 miljoen dollar die Ripple in 2023 aan Fairshake heeft gegeven, waardoor de totale bijdrage van het bedrijf aan de PAC nu op $50 miljoen dollar staat.

Belang van de verkiezingen van 2024 voor de crypto-industrie

De donaties van Ripple vormen ongeveer de helft van de meer dan $100 miljoen dollar die Fairshake heeft opgehaald van grote spelers in de crypto-wereld, waaronder crypto beurzen zoals Coinbase en Gemini, venturekapitaalfirma Andreessen Horowitz en vermogensbeheerder ARK Invest.

Velen in de crypto-industrie zien de verkiezingen van 2024 als een cruciale kans om pro-crypto kandidaten te kiezen – en minder vriendelijke kandidaten, zoals congreslid Katie Porter (D-Calif.), een bondgenoot van senator Elizabeth Warren (D-Mass.), wiens bod voor de Senaat werd gedwarsboomd met de hulp van een $10 miljoen dollar campagne van Fairshake.

Ripple’s kritiek op reguleringsaanpak

In een verklaring op woensdag schreef Ripple zijn bijdrage aan Fairshake toe als “onderdeel van een sectorbrede inspanning om beleid te bevorderen dat de volgende generatie financiële innovatie in de VS ondersteunt.” De aankondiging besprak specifiek de rol van federale regelgevers en stelde dat de aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om “crypto te reguleren door handhaving heeft gefaald” en dat de VS nu moeten handelen om een “positief regelgevend landschap” voor crypto te scheppen dat innovatie zal bevorderen.

Toekomstige inzet van Ripple in de crypto-industrie

“Onze bijdragen aan Fairshake zijn slechts een van de vele manieren waarop Ripple actief zal investeren in het voorlichten van kiezers over de rol die crypto zal spelen in de toekomst en de gevaren van de anti-crypto houding waar sommige beleidsmakers in Washington zich aan vastklampen,” zei Ripple CEO Brad Garlinghouse in een persverklaring.

“Ripple zal niet – en de crypto-industrie zou niet moeten – stil blijven terwijl niet-verkozen regelgevers actief proberen innovatie en economische groei te belemmeren waar miljoenen Amerikanen gebruik van maken. De crypto-industrie is van plan zwaar te blijven investeren in deze inspanning tot we betekenisvolle verandering zien.”

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme