ARK Invest neemt aandeel in Elon Musk’s AI-startup xAI

Home » Nieuws » ARK Invest neemt aandeel in Elon Musk’s AI-startup xAI

ARK Invest, het investeringsbedrijf geleid door Cathie Wood, heeft onlangs een belangrijke investering gedaan in xAI, de nieuwste kunstmatige intelligentie startup van Elon Musk, zo blijkt uit rapportages van Bloomberg News.

De investering vertegenwoordigt ongeveer 2% van de totale portefeuille van het fonds.

Aankondiging aan cliënten

Volgens Brett Winton, hoofdfuturist bij ARK, werd de aankoop van het aandeel bekendgemaakt in een e-mail aan cliënten van het ARK Venture Fund. Deze stap volgt kort nadat het fonds bekendmaakte posities te hebben in andere grote AI-ondernemingen, waaronder OpenAI en Anthropic, die respectievelijk 4% en 5% van de totale bezittingen van ARK uitmaken.

Recente financieringsronde

xAI, de startup van Musk, kondigde onlangs aan dat het $6 miljard heeft opgehaald in een serie B-financieringsronde. Grote investeerders zoals Andreessen Horowitz en Sequoia Capital steunden deze ronde, waardoor de post-money waardering van xAI op ongeveer $24 miljard kwam te liggen.

Musk’s visie op AI

Elon Musk heeft zijn visie op AI meerdere keren uitgesproken, waarbij hij tijdens een conferentie benadrukte dat huidige AI-modellen niet “maximaal waarheidszoekend” zijn, maar eerder geneigd zijn tot politieke correctheid.

Hij voorspelt ook dat AI uiteindelijk alle menselijke taken beter zal kunnen uitvoeren, wat grote implicaties kan hebben voor de werkgelegenheid in de toekomst.

Toekomstplannen van xAI

Met de recente kapitaalinjectie en de toenemende focus van Musk op AI, plant xAI de lancering van een nieuw datacentrum tegen de herfst van 2025, bedoeld voor het ontwikkelen van de volgende generatie van hun Grok AI-systeem, ook wel de “Gigafactory of Compute” genoemd.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme