Bitvavo lanceert Gaming Week met focus op Web3

Home » Nieuws » Bitvavo lanceert Gaming Week met focus op Web3

Afgelopen week stond in het teken van Bitvavo Gaming Week, een speciaal evenement waarbij het platform uitsluitend gaming-gerelateerde crypto-assets introduceerde. Dit markeert een belangrijke stap in de evolutie van online gaming, van de gecentraliseerde werelden van Web2 naar de gedecentraliseerde en blockchain-aangedreven rijken van Web3.

In de traditionele Web2-gamingomgeving hebben ontwikkelaars de volledige controle over de spelwerelden, waarbij gamers beperkt zijn in eigendom en invloed. Web3 breekt deze barrières af door gamers werkelijk eigendom te bieden over hun digitale assets via NFT’s, en hen de mogelijkheid te geven om via het play-to-earn model geld te verdienen, een ware revolutie binnen de industrie.

Nieuwe assets gericht op decentralisatie en interoperabiliteit

Tijdens de Gaming Week introduceerde Bitvavo vier nieuwe assets die de principes van Web3 belichamen. Heroes of Mavia is een mobiel, multiplayer strategie spel dat blockchain technologie gebruikt om spelers echte eigendomsrechten en economische kansen te bieden. Vulcan Forged is een combinatie van gaming en NFT-platform dat draait op de Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC) netwerken, gericht op het creëren van een interoperabel game-universum.

bitvavo tweet gaming week
Bron: Bitvavo op X.

Alien Worlds biedt een gesimuleerde economie waarin spelers met NFT’s kunnen concurreren en samenwerken. Mines of Dalarnia laat spelers delven naar bronnen en strijden om schatten, met een unieke draai door het gebruik van RUBY als in-game valuta.

Uitbreiding en nieuwe handelsmogelijkheden

De toevoeging van deze gaming-gerelateerde assets is niet alleen een uitbreiding van Bitvavo’s assortiment, maar biedt ook nieuwe handelsmogelijkheden voor zijn gebruikers. Het crypto platform benadrukt hiermee zijn streven om een breed scala aan crypto-assets aan te bieden, die aansluiten bij diverse netwerken en innovatieve projecten binnen de crypto-industrie.

De Bitvavo Gaming Week illustreert een groeiende trend waarbij gaming en blockchain technologieën samensmelten, wat nieuwe vormen van interactie en economische modellen binnen digitale werelden mogelijk maakt. Het lijkt erop dat de toekomst van gaming transparant, gedecentraliseerd en verrassend winstgevend kan zijn voor de spelers zelf.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme