Bitcoin ETF uitstroom bereikt $139,88 miljoen, koers zakt naar $64.000

Home » Nieuws » Bitcoin ETF uitstroom bereikt $139,88 miljoen, koers zakt naar $64.000

De Bitcoin (BTC) koers heeft een volatiele periode doorgemaakt, waarbij de prijs gisteren kortstondig boven de $66.000 dollar uitkwam, voordat deze weer terugviel naar een kritiek steunniveau rond $64.500 dollar op het moment van schrijven.

Deze fluctuaties komen te midden van aanhoudende netto uitstromen uit Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten, die voor de vijfde achtereenvolgende dag hebben plaatsgevonden.

Details van de ETF uitstroom

Op donderdag werd een totale uitstroom van $139,88 miljoen uit deze fondsen geregistreerd. Grayscale’s GBTC zag een dagelijkse netto uitstroom van $53 miljoen, terwijl Fidelity’s FBTC en Bitwise’s BITB respectievelijk $51 miljoen en $32 miljoen noteerden.

Alleen BlackRock’s IBIT toonde een positieve instroom, met $1 miljoen op dezelfde dag.

bitcoin etf uistromen 21 juni 2024
Bron: Farside Investors.

Impact op de Bitcoin koers

Deze uitstroom komt op een moment dat de Bitcoin koers onder druk staat. Na een piek te hebben bereikt, zag Bitcoin een snelle daling van bijna $1.500 binnen een uur, waarbij de prijs onder de $65.000 dollar dook.

Dit heeft de angst op de markt aangewakkerd, met het risico dat de koers verder daalt tot onder de $60.000 als de huidige steunniveaus niet standhouden.

Marktreactie en overige cryptocurrencies

De huidige val van Bitcoin heeft ook effect gehad op andere grote cryptocurrencies. Ethereum (ETH) zag een daling van 1,84%, terwijl BNB (BNB) en Solana (SOL) beiden dalingen van net iets meer dan 2% noteerden.

Ondanks deze uitdagingen houdt een aantal kleinere munten zoals Ripple (XRP) en Cardano (ADA) zich relatief sterk.

Inzichten en toekomstperspectief

Analisten wijzen op de uitstroom uit Bitcoin ETFs en de volatiliteit van de markt als tekenen van onzekerheid onder beleggers. Willy Woo, een prominente Bitcoin analist, merkt op dat de huidige miners capitulatie, als gevolg van de halving in april, bijdraagt aan de prijsdruk.

Woo suggereert dat er nog aanzienlijke liquidaties nodig zijn voordat er een bullish trend kan worden verwacht.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme