Robert F. Kennedy Jr.: ‘Crypto moet vrijheid en transparantie garanderen’

Home » Nieuws » Robert F. Kennedy Jr.: ‘Crypto moet vrijheid en transparantie garanderen’

Robert F. Kennedy Jr., de Amerikaanse presidentskandidaat, sprak afgelopen donderdag op een persconferentie tijdens Consensus 2024 in Austin, Texas.

Kennedy benadrukte zijn wens om zich te concentreren op bredere economische en gezondheidskwesties. “Ik wil me richten op de economische problemen en de gezondheidsproblemen. Dat is waar mijn campagne om draait. Ik ga me niet in het moddergevecht mengen. Ik heb geen gedachten over rechtszaken tegen [Joe] Biden of Trump,” zei Kennedy.

Kennedy verwelkomt Trumps nieuwe pro-crypto standpunt

Kennedy reageerde ook op de nieuwe pro-crypto houding van Donald Trump. “Ik ben blij daarmee. Ik denk dat het goed is voor ons land. Toewijding aan crypto staat gelijk aan toewijding aan vrijheid en transparantie. Ik ga niet in twijfel trekken of het een politieke beslissing was. Ik ben blij dat hij het heeft gedaan en ik hoop dat president Biden dit ook zal doen,” verklaarde Kennedy.

Hij benadrukte de noodzaak van “transactievrijheid”, soevereiniteit over eigen portemonnees en een transparante valuta. Kennedy heeft sinds het begin van zijn campagne 21 Bitcoins (BTC) gekocht en voor elk van zijn kinderen drie munten.

altcoin daily x  robert f kennedy crypto
Bron: Altcoin Daily op X.

De toekomst van crypto volgens Kennedy

Als hij tot president wordt gekozen, wil Kennedy dat crypto een transactievaluta wordt die mensen vrij kunnen gebruiken en waarover ze niet als kapitaalwinsten belast worden.

“Mijn doel, als ik tot president wordt verkozen, is dat crypto een transactievaluta is. Dat mensen transactievrijheid hebben. Dat mensen een keuze hebben of ze het willen kopen. Ik denk dat het behandeld moet worden als een valuta; we zouden het niet moeten belasten als kapitaalwinsten,” legde hij uit.

Kennedy’s visie op regulering en technologische soevereiniteit

Kennedy benadrukte verder de noodzaak om Amerika het centrum van blockchain-technologie te laten blijven. “We hebben een gedecentraliseerde valuta nodig die transparant is als een bolwerk tegen totalitarisme,” zei Kennedy, verwijzend naar acties zoals die van de Canadese regering die in 2022 financiële tegoeden van demonstranten bevroor.

Kennedy heeft beloofd de regelgevende vijandigheid tegenover cryptocurrencies te beëindigen, met specifieke plannen om consumenten te beschermen tegen misleidende en frauduleuze schema’s. Hij voegde toe: “Ik ga ervoor zorgen dat cryptocurrencies op een manier worden gereguleerd die de consument beschermt.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme