Jack Dorsey steunt nieuwe Bitcoin mining hub van Ocean Mining in El Salvador

Home » Nieuws » Jack Dorsey steunt nieuwe Bitcoin mining hub van Ocean Mining in El Salvador

Ocean Mining, een Bitcoin (BTC) mining bedrijf gesteund door Jack Dorsey en geleid door Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dashjr, heeft een nieuwe hub in El Salvador geopend.

Deze vestiging zal dienen als internationaal centrum voor bedrijfsontwikkeling, met het hoofdkwartier in de hoofdstad San Salvador.

Strategische keuze voor El Salvador

De keuze voor El Salvador was strategisch. “El Salvador staat aan de voorhoede van de adoptie van Bitcoin en Bitcoin-mining,” zei Luke Dashjr, medeoprichter en CTO van Ocean. Hij gelooft dat de aanwezigheid van Ocean in het land de inspanningen op dit gebied zal bevorderen en nieuwe kansen zal creëren, zowel lokaal als internationaal.

Mark Artymko, president van Ocean, voegde toe dat de politieke houding van El Salvador in schril contrast staat met plaatsen zoals Venezuela en de Europese Unie, die wetgeving hebben ingevoerd om Bitcoin-mining te verbieden. El Salvador fungeert volgens hem als een baken van hoop voor de industrie.

ocean mining tweet el salvador
Bron: OCEAN op X.

El Salvador en Bitcoin

Sinds El Salvador Bitcoin in 2021 als wettig betaalmiddel erkende, heeft het land verschillende initiatieven ontplooid om financiële inclusie en economische groei te stimuleren. Ondanks gemengde reacties binnen het land, werd deze moedige stap overwegend positief ontvangen door de internationale cryptocurrency-gemeenschap.

El Salvador heeft ook plannen aangekondigd om Bitcoin-mining te bevorderen met geothermische energie uit zijn vulkanen. Daarnaast heeft de overheid Bitcoin-adoptie gestimuleerd met initiatieven zoals de Chivo Wallet, die gebruikers $30 in Bitcoin bood en kortingen op brandstofaankopen.

Uitdagingen en kansen

Hoewel de adoptie technische problemen en publieke scepsis ondervond, verwelkomde Stacy Herbert, directeur van het Bitcoin-kantoor in El Salvador, de beslissing van Ocean. Zij merkte op dat dit de Bitcoin-gerichte cultuur die het land opbouwt, versterkt.

Technologische innovatie

Ocean Mining is van plan decentralisatie te bevorderen met technologieën zoals Stratum V2, die de macht verschuift van enkele grote mijnpools naar een bredere basis van mijnwerkers. Dit moet zorgen voor maximale bereikbaarheid en adoptie vanuit hun nieuwe hub.

Bovendien zet Ocean zich in om bij te dragen aan de educatie en ontwikkeling van de Bitcoin-gemeenschap in El Salvador, met name in gebieden zoals El Zonte, ook bekend als “Bitcoin Beach.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme