Politieke verschuivingen kunnen $20 biljoen naar crypto markt brengen, volgens Bitwise

Home » Nieuws » Politieke verschuivingen kunnen $20 biljoen naar crypto markt brengen, volgens Bitwise

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, benadrukt dat de cryptosector de afgelopen jaren aanzienlijk politieke invloed heeft opgebouwd in Washington D.C., waaronder een van de top politieke actiecomités.

Deze groeiende politieke steun zou de weg kunnen effenen voor grote veranderingen in de regulatie van cryptovaluta.

Onderschatting van politieke veranderingen

Volgens Hougan wordt de huidige politieke verschuiving in de Amerikaanse hoofdstad onderschat. Als mensen de betekenis hiervan volledig zouden begrijpen, zouden de cryptomarkten al nieuwe recordhoogten bereikt hebben.

“De reden dat dit voor mij naar alpha ruikt, is dat niemand buiten de crypto-bubbel erom geeft,” legt Hougan uit. Hij heeft geprobeerd dit verhaal over te brengen tijdens conferenties, maar vindt weinig resonantie bij het publiek.

Complexiteit en trage beleidswijzigingen

De complexiteit van de politieke ontwikkelingen en de verre impact ervan maken het moeilijk om interesse te wekken. Bovendien zijn er nog geen daadwerkelijke beleidswijzigingen doorgevoerd in Washington.

De intrekking van SAB 121 is door president Joe Biden gevetoed; FIT21 lijkt niet door de Senaat te komen voor de verkiezingen; en de Ethereum (ETH) ETFs zijn nog niet gelanceerd.

matt hougan crypto politiek tweet
Bron: Matt Hougan op X.

Impact op financiële adviseurs en mainstream acceptatie

Hougan voorspelt dat een aanzienlijk deel van de $20 biljoen die momenteel wordt beheerd door financiële adviseurs naar digitale activa zal stromen zodra de spanning tussen politici en de industrie afneemt.

Hij vergelijkt de potentiële impact met die van BlackRock’s stap naar de cryptomarkt. “Stel je voor dat heel Wall Street crypto als een normaal onderdeel van de markt zou accepteren. Praat over mainstream.”

Een nieuw tijdperk voor crypto

De markt zal uiteindelijk beseffen dat we een nieuw tijdperk voor crypto zijn binnengegaan en, wanneer dat gebeurt, vermoedt Hougan dat het de industrie naar nieuwe hoogten zal stuwen. Maar totdat dat gebeurt, ligt er mogelijk nog wat alpha voor het oprapen.

“De stroming is veranderd, maar het water is nog niet binnengekomen. Maak me wakker als er actie is,” concludeert Hougan.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme