Voormalige Deutsche Bank medewerker krijgt 41 maanden cel voor Ponzi-achtige cryptofraude

Home » Nieuws » Voormalige Deutsche Bank medewerker krijgt 41 maanden cel voor Ponzi-achtige cryptofraude

Een voormalige investeringsbankier van Deutsche Bank AG, Rashawn Russell, is veroordeeld tot 41 maanden gevangenisstraf voor het leiden van een Ponzi-achtige zwendel met cryptocurrency.

De rechtbank in Brooklyn, New York, oordeelde dat hij ook $1,5 miljoen dollar moet terugbetalen aan zijn slachtoffers. Russell, 28 jaar oud, bekende in september schuldig te zijn aan fraude.

Achtergrond van de fraude

Volgens de aanklagers begon Russell in november 2020 geld in te zamelen van vrienden, voormalige studiegenoten en collega’s, met de belofte om hun geld te investeren in digitale activa. Hij garandeerde sommige investeerders een rendement van 25% en suggereerde aan anderen dat ze tot wel 100% konden verdienen.

Een groot deel van het geld werd gebruikt om eerdere investeerders terug te betalen, terwijl ook veel werd besteed aan persoonlijke uitgaven en gokken. Deze praktijken duurden tot augustus 2022; Russell werd in april 2023 gearresteerd.

Carrière bij Deutsche Bank

Russell was van 2018 tot 2021 werkzaam bij Deutsche Bank, waar hij het meest recentelijk actief was als investeringsbankier in de groep financiële instellingen.

Hij trad in dienst bij de bank na zijn studie aan het Babson College in Wellesley, Massachusetts. Volgens de BrokerCheck van de Financial Industry Regulatory Authority had hij ook stage gelopen bij de bank en bij JPMorgan Chase & Co.

Recente ontwikkelingen in cryptofraude

De veroordeling van Russell maakt deel uit van een reeks recente juridische acties tegen fraudeurs in de cryptocurrency-sector.

In soortgelijke gevallen werd computer beveiligingsingenieur Shakeeb Ahmed in april veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor flash loan-aanvallen op crypto beurzen in 2022.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme