DMM Bitcoin getroffen door grootschalige hack: $305 miljoen dollar aan BTC gestolen

Home » Nieuws » DMM Bitcoin getroffen door grootschalige hack: $305 miljoen dollar aan BTC gestolen

De Japanse cryptocurrency beurs DMM Bitcoin heeft een groot verlies geleden door een hack, waarbij 48 miljard yen (ongeveer $305 miljoen dollar) aan Bitcoin (BTC) is gestolen.

Dit incident, dat op vrijdag 31 mei 2024 plaatsvond, markeert een van de grootste diefstallen in de regio sinds de hack van Coincheck in 2018, waarbij 58 miljard yen verloren ging.

Details van de inbreuk

Volgens een verklaring van DMM Bitcoin, die zowel via een blogpost als op hun website werd gepubliceerd, werd een hoeveelheid van 4.502,9 BTC ongeautoriseerd uit de crypto beurs ‘gelekt’. Het bedrijf heeft direct maatregelen getroffen om verdere ongeautoriseerde uitstromen te voorkomen.

dmm bitcoin hack
Bron: Swan op X.

Naast het versterken van de beveiliging, heeft de beurs alle spot-aankopen op het platform beperkt en gewaarschuwd dat opnames in Japanse yen mogelijk langer duren dan normaal.

Compensatiebelofte aan klanten

In een geruststellende toon naar haar klanten toe beloofde DMM Bitcoin dat het een equivalent bedrag aan Bitcoin zal verkrijgen ter compensatie van het verlies, met de steun van de groepsbedrijven. “Wees gerustgesteld dat al uw Bitcoin-tegoeden volledig gegarandeerd zijn,” aldus de beurs in de verklaring.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme