Week in overzicht: Bitcoin koers zijwaarts terwijl altcoins stijging zien

Home » Nieuws » Week in overzicht: Bitcoin koers zijwaarts terwijl altcoins stijging zien

Het was een rustige week voor de koers van Bitcoin (BTC). De grootste crypto munt wist binnen een range van 5% te handelen, waarbij het $67,000 als laagste punt zag en $70,500 dollar als hoogste punt. 

Daarnaast zien we dat presidentskandidaat Donald Trump, crypto lijkt te omarmen. De voormalige president lanceerde vorig jaar zijn eigen NFT-collectie, waar hij ruim $1 miljoen dollar aan heeft weten te verdienen. Aangezien de presidentsverkiezingen om de hoek zijn, is het feit dat Donald Trump crypto bezit en steun toont, zeer bullish voor de crypto markt. 

Gisteren werd bekend dat Elon Musk wellicht advies gaat geven aan Donald Trump omtrent het beleid voor crypto munten. Musk geeft aan dat het belangrijk is dat de macht van de overheid terugkeert naar het volk, iets waarbij crypto een grote rol kan spelen.

Mastercard blaast Mastercard Crypto Credential in het leven

Een van de grootste betalingsplatformen ter wereld, Mastercard, heeft deze week een nieuw programma gelanceerd genaamd “Mastercard Crypto Credential”. Met dit nieuwe programma is het mogelijk voor gebruikers van Mastercard om gemakkelijk crypto munten te verzenden door middel van een gebruikersnaam. 

Als gebruikers dit systeem willen gebruiken moet eerst wel een KYC (Know-Your-Customer) check gedaan worden. Hierdoor maken financiële analisten zich zorgen over de centraliteit en veiligheid van Mastercard, omdat door de jaren heen ontzettend veel persoonsgegevens zijn gestolen.

Crypto market cap stijgt wederom boven $2,5 biljoen

De crypto market cap begeeft zich weer boven de magische grens van $2,5 biljoen. Op het hoogtepunt in 2021 zag de totale marketcap een bedrag van $2,86 biljoen. Dit geeft aan dat de interesse in de crypto markt flink is toegenomen afgelopen tijd. 

Daarnaast zien we dat de Bitcoin dominance momenteel 53% staat en de dominance van Ethereum (ETH) ruim 17,50% bedraagt van de gehele market cap. Als we kijken naar de fear & greed index zien we dat een waarde van 61 wordt aangegeven. Deze waarde geeft een indicatie van gierigheid binnen de markt aan. Wat er voor zou kunnen zorgen dat de koers van Bitcoin en andere crypto munten een daling kunnen ervaren op korte termijn. 

Avatar foto
over de auteur

Hielke de Vries, opgegroeid in Friesland, is iemand die veel eigen onderzoek doet naar macro-economie en de opkomst van cryptovaluta. Al jaren volgt Hielke de crypto sector op de voet en hij heeft ondertussen veel kennis opgedaan op het gebied van blockchains.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme